Η άνοια εμφανίζεται πιο αργά

14:16 30/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο κίνδυνος για άνοια φαίνεται να ακολουθεί πτωτική πορεία, παρά τη γήρανση των πληθυσμών, δήλωσαν Αμερικανοί γιατροί.

Στο νέο τεύχος του περιοδικού ‘New England Journal of Medicine’, γιατροί υποδεικνύουν 2 πρόσφατες αμερικανικές έρευνες και 3 από την Ευρώπη, που δείχνουν πτώση των ποσοστών εμφάνιση άνοιας σε ανθρώπους που γεννήθηκαν το πρώτο ήμισυ του 20ου αιώνα.

Νέα έρευνα δείχνει ότι η ηλικία όσων εμφανίζουν άνοια φαίνεται να γίνεται υψηλότερη.

Ο

Dr. Eric Larson, από το University of Washington, στο Σηάτλ, δήλωσε ότι επί του παρόντος οι ενδείξεις στηρίζουν τη θεωρεία ότι καλύτερη εκπαίδευση και μεγαλύτερη ευμάρεια ενισχύουν το προσδόκιμο επιβίωσης και μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας αργότερα, σε ανθρώπους που έφτασαν σε μεγάλη ηλικία.

Οι ερευνητές ονόμασαν τη σταθερότητα των ευρημάτων ενθαρρυντική και αξιοσημείωτη, δεδομένης της προβλεπόμενης ανάπτυξης του πληθυσμού άνω των 75 ετών.

Οι άνθρωποι τείνουν να ζουν περισσότερο, με τους πληθυσμούς παγκοσμίως να γερνούν, επομένως υπάρχουν πολλά νέα περιστατικά άνοιας.
Ωστόσο, ορισμένοι φαίνεται να την εμφανίζουν σε μεγαλύτερες ηλικίες και ο ερευνητής είναι αισιόδοξος για την επιμήκυνση του χρόνου που οι άνθρωποι μπορεί να ζουν χωρίς άνοια.

Νωρίτερα φέτος. οι ερευνητές ανέφεραν στο ίδιο περιοδικό ότι άνθρωποι με χαμηλότερο σάκχαρο τείνουν να έχουν μικρότερο κίνδυνο άνοιας. Εστιαζόμενοι σε μεγαλύτερη φυσική δραστηριότητα, διατροφή, ευκαιρίες εκπαίδευσης νωρίς και αργότερα,αντιμετωπίζοντας την υπέρταση και διακόπτοντας το κάπνισμα, επίσης βοηθούνται στην πρόληψη της άνοιας, δήλωσε ο Larson.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι έρευνες χρησιμεύουν ως υπενθύμιση ότι η άνοια είναι σύνδρομο με πολύπλοκα συμπτώματα, αλλά ότι η πλειοψηφία των περιστατικών άνοιας, ιδιαίτερα αυτά που συμβαίνουν αργότερα στη ζωή, τείνουν να αφορούν μείξη της νόσου Alzheimer και της αγγειακής νόσου.

Βρετανοί ερευνητές που ρώτησαν περισσότερους από 7.500 ανθρώπους ηλικίας 65 ετών και άνω μεταξύ του 1989 και 20122, επίσης κατέληξαν ότι πληθυσμοί που γεννήθηκαν αργότερα έχουν χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας σε σχέση με όσους γεννήθηκαν νωρίτερα, πιθανόν λόγω υψηλότερων επιπέδων εκπαίδευσης και καλύτερης πρόληψης της καρδιοπάθειας και του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα