Το Υπ. Παιδείας στο πλευρό της Σχολής Γονέων, διαβεβαιώνει ο Κενεβέζος

12:29 30/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, συναισθανόμενο το βάρος της προσφοράς γνώσεων και εμπειριών προς τους γονείς, στέκεται πάντοτε στο πλευρό της Σχολής Γονέων για συνεχή ενημέρωση, στήριξη και εκπαίδευση των γονιών, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε χαιρετισμό

στο 3ο συνέδριο της Παγκύπριας Σχολής Γονέων με θέμα: «2η δεκαετία του 21ου αιώνα στην Κύπρο, Οικογένεια – Εκπαίδευση – Προοπτικές», που έγινε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο κ. Κενεβέζος είπε ότι η συνοχή της οικογένειας τα τελευταία χρόνια κλονίζεται και ο ρόλος των γονιών γίνεται ολοένα και πιο καθοριστικός στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών”, με τους γονείς να καλούνται να αντιμετωπίσουν τις “πολλαπλές προκλήσεις της συνεχούς ανάπτυξης”.

“Γι’ αυτό και εμείς οι γονείς θα πρέπει να οπλιστούμε με όλα εκείνα τα εφόδια που θα μας καταστήσουν ικανούς να διαπαιδαγωγήσουμε σωστά τα νέα μας βλαστάρια και να τα οδηγήσουμε στο δρόμο της αρετής”, πρόσθεσε.

Αναφέροντας ότι βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, η οποία κατακλύζεται από την ταχύτητα στη μετάδοση της γνώσης, ο κ. Κενεβέζος είπε ότι “παρόλα αυτά ο γονιός είναι πάντοτε εκείνος που θα μεταδώσει τις πρώτες πληροφορίες και θα βοηθήσει το παιδί να αποκτήσει τις πρώτες γνώσεις και εμπειρίες”, προσθέτοντας ότι “για το λόγο αυτό η εκπαίδευση των γονιών καθίσταται επιτακτική”

Keywords
Τυχαία Θέματα