Για μηδενιστική πολιτική από πλευράς αντιπολίτευσης έκανε λόγο η Σ. Κουκουμά

16:59 19/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά δήλωσε ότι «η μηδενιστική πολιτική που ασκεί τα τελευταία χρόνια η αντιπολίτευση και η επιζήμια για το λαό μας όξυνση του λαϊκισμού ένεκα των προεδρικών εκλογών δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να παραθέσουμε στοιχεία και αριθμούς για όλο αυτό το έργο της κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια, απέναντι στα ψέματα και τις υπερβολές».

Σε ομιλία της κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του Κρατικού Προϋπολογισμού,

η κ. Κουκουμά διερωτήθηκε «πότε ξανά από το 1974 και μετά δόθηκαν έστω τα μισά κονδύλια από όσα έχουν συνολικά δαπανηθεί, επί αυτής της κυβέρνησης, για να στηριχθούν οι πρόσφυγες;».

Η κ. Κουκουμά είπε πως «είναι γνωστό ότι σχεδόν τριπλασιάστηκε το ύψος των χορηγιών για αγορά κατοικίας και από 17 χιλιάδες ευρώ έγιναν 37 χιλιάδες και από 20 χιλιάδες σε 52 χιλιάδες και ξανά από 24 χιλιάδες ευρώ σε 68 χιλιάδες ευρώ αν και είναι αλήθεια πως υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά και πως η οικονομική κατάσταση θα οδηγήσει σε μειώσεις των χορηγιών και στην στόχευση τους».

Στην ομιλία της η κ. Κουκουμά είπε ότι «ακόμη και αυτά τα ποσά, όμως, θα είναι αυξημένα σε σχέση με το τι υπήρχε όταν η παρούσα κυβέρνηση αναλάμβανε την προεδρία του τόπου και τα αναφέρω για να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις λαϊκισμού από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και προς τις δύο κατευθύνσεις, δηλαδή οι μισοί να λένε ότι δεν έχουν γίνει αρκετά για τους πρόσφυγες και οι άλλοι μισοί να ψιθυρίζουν χαμηλόφωνα, φτάνει πια 38 χρόνια μετά».

«Καλό είναι λοιπόν όσοι με ευσεβή πόθο περίμεναν το κράτος να πτωχεύσει, και με την πολιτική τους μυωπία βλέπουν ότι πτώχευσε η προσφυγική πολιτική, να τους υποδείξουμε τις 1900 οικογένειες προσφύγων στους οποίους δόθηκαν οικόπεδα από τη σημερινή Κυβέρνηση ενώ για άλλα 911 οικόπεδα είναι έτοιμα τα σχέδια», είπε η κ. Κουκουμά.

Πρόσθεσε ότι «παραχωρήθηκαν επίσης τίτλοι ιδιοκτησίας σε 15 χιλιάδες δικαιούχους ενώ εκκρεμεί η παραχώρηση 1500 περίπου τίτλων, είτε γιατί βρίσκονται στη διαδικασία αναδόμησης, είτε γιατί έχουν παρανομίες, είτε γιατί παρουσιάζονται άλλα προβλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα