Για αδιαφάνεια στο θέμα του Συνεργατισμού κατηγορεί την κυβέρνηση το ΑΚΕΛ

15:17 4/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ, δια του επικεφαλής του Γραφείου Συνεργατισμού, Νίκου Κουζουπή καλεί δημόσια την Κυβέρνηση να ενημερώσει πλήρως τα πολιτικά κόμματα «και να τερματισθεί η επιλεκτική διαρροή πληροφοριών προς τα ΜΜΕ» για το θέμα του Συνεργατισμού.

Σε δηλώσεις του κ. Κουζουπής μίλησε για εξελίξεις που τρέχουν ως προς την εφαρμογή της Συμφωνίας, στην οποία κατέληξε η Κυβέρνηση με την Τρόικα. Ήδη, είπε, πρέπει να

έχουν ολοκληρωθεί οι Γενικές Συνελεύσεις των Σ.Π.Ι. (Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων) για έγκριση των συγχωνεύσεων και αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει η τεχνοκρατική διαδικασία των συγχωνεύσεων.

Ο κ. Κουζουπής υπενθύμισε τη Συμφωνία Κυρίων μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων και της κυβέρνησης, μέσω του Υπουργού Οικονομικών και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, λέγοντας ότι από τότε μέχρι και σήμερα, δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση προς το ΑΚΕΛ για τα τεκταινόμενα και ειδικά πώς διασφαλίζεται η υλοποίηση των προνοιών της Συμφωνίας.

Τις τελευταίες μέρες, ανέφερε, κυκλοφόρησαν έντονες φήμες για την ύπαρξη προσχεδίου Διατάγματος του Υπουργού Οικονομικών, το οποίο μάλιστα πιθανό να έχει αποσταλεί στην ΕΕ και την Τρόικα. Σύμφωνα πάλι με πληροφορίες, συνέχισε, πιθανόν να πραγματοποιήθηκε αρχές της εβδομάδας τηλεδιάσκεψη με τις Βρυξέλλες σχετικά με το Διάταγμα, το οποίο αναμενόταν χθες (Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013) να συζητείτο για λήψη απόφασης από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Κουζουπής είπε ότι στη βάση των εξελίξεων αυτών αποστάληκε στον Υπουργό Οικονομικών την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013 σχετική επιστολή του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΑΚΕΛ, που μεταξύ άλλων ζητούσε επίσημα ενημέρωση για το περιεχόμενο του κυοφορούμενου «Διατάγματος ανακεφαλαιοποίησης και αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού», τουλάχιστον, προτού εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση από τον Υπουργό Οικονομικών. Είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια, που το ΑΚΕΛ εκφράζει τις ανησυχίες του κατά πόσο έχουν τηρηθεί οι αναληφθείσες δεσμεύσεις προς το Συνεργατικό Κίνημα, ανησυχίες που ενισχύονται από τις τηρούμενες αδιαφανείς τακτικές», είπε.

Ο κυπριακός λαός, κατάκτηση του οποίου είναι ο Συνεργατισμός, πρόσθεσε, ενδιαφέρεται και ανησυχεί για το μέλλον του Κινήματος και οφείλεται να τηρείται ενήμερος για τις πραγματικές εξελίξεις και αποφάσεις που λαμβάνονται. «Κύριο μέλημα όλων πρέπει να είναι η διαφύλαξη του κοινωνικού και ανθρωποκεντρικού ρόλου του Συνεργατικού κινήματος», δήλωσε.

Ο κ. Κουζουπής κατέληξε λέγοντας ότι το ΑΚΕΛ θα τοποθετηθεί για το Διάταγμα που εκδόθηκε χθες το βράδυ μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού περιέλθει σε γνώση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα