Γερμανία: Τα ευρω-ομόλογα δεν είναι η λύση

18:32 25/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Βερολίνο ήρθε σε συμφωνία με τις 16 περιφέρειες της Γερμανίας για την έκδοση κοινού ομολόγου του χρόνου, η οποία, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου Στέφεν Σέιμπερτ «δημιούργησε ορισμένες φαντασιώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Η Γερμανία αντιτίθεται στην έκδοση των λεγόμενων ευρω-ομολόγων εκφράζοντας τη θέση ότι είναι λανθασμένος τρόπος καταπολέμησης των υφιστάμενων δυσκολιών, ενώ πολλοί τα θεωρούν ως την ενδεχόμενη λύση στη χρεωστική κρίση.

Ακόμη και τα νέα

«γερμανικά ομόλογα» δεν εκπροσωπούν μια πραγματική συγκέντρωση της ευθύνης, καθώς «το ομόσπονδο κράτος δεν έχει επαρκή έλεγχο στους προϋπολογισμούς των περιφερειών για να επιτρέψει κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Σέιμπερτ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ έχει συχνά εκφράσει την αντίθεση της στη συγκέντρωση χρέους εντός της ευρωζώνης, αλλά βρίσκεται ολοένα και σε πιο απομονωμένη θέση καθώς πλησιάζει μια σύνοδος των ευρωπαίων ηγετών τη Πέμπτη και την Παρασκευή όπου θα τεθεί εκ νέου το θέμα.

«Είναι βαθειά πολιτική και οικονομική μας πεποίθηση ότι οι εγγυήσεις και οι έλεγχοι πρέπει να πηγαίνουν μαζί», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου, αναφέροντας ότι η κ. Μέρκελ ‘ανησυχεί’ για το γεγονός ότι αρχίζουν να κυκλοφορούν και πάλι απόψεις για ‘εύκολες’ λύσεις όπως τα ευρω-ομόλογα.

Keywords
Τυχαία Θέματα