Επαφές Σουλτς στην Αθήνα

17:57 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σειρά επαφών είχε με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάρτιν Σουλτς, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα.

Η πρώτη συνάντηση του κ. Σουλτς ήταν με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια στον οποίο εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός ότι γίνεται «πάρα πολύς λόγος για την Ελλάδα,

αλλά ποτέ με τους Έλληνες». Ο κ. Σουλτς τάχθηκε υπέρ του να έχει η Ευρώπη πρόσωπο και αυτό δεν είναι η τρόικα. «Εγώ επιθυμώ η Ευρώπη να έχει πρόσωπο, οι άνθρωποι να γνωρίζουν με απόλυτη σαφήνεια ποιος είναι ο Schulz, ποιος είναι ο α΄, ποιος είναι ο β΄. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, θεωρούμε ότι μόνον έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι δεν θέλουμε να υποδουλώσουμε την Ελλάδα, αλλά ακριβώς να τη βοηθήσουμε».

Ο κ. Σουλτς είχε μακροσκελή συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο με τον οποίο παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συζήτησής τους. Ο κ. Σουλτς υπογράμμισε ότι λόγω της ιδιότητας του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου θα έχει επαφές με όλα τα κόμματα αλλά ότι με το ΠΑΣΟΚ «είναι σα να είμαι στην οικογένειά μου.» Εξήρε την «υπηρεσία», όπως είπε, που το ΠΑΣΟΚ προσέφερε στην Ελλάδα και ότι ανέλαβε ως κόμμα τις ευθύνες του και τόνισε ότι υπάρχει συμφωνία απόψεων με τον κ. Βενιζέλο ως προς την ανάγκη λήψης ξεκάθαρων μέτρων που θα δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και θα δρομολογούν την ανάπτυξη.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η αλλαγή συσχετισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπέρ της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί ν’ αποτελέσει μοχλό για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διάστασης γιατί οι Σοσιαλιστές γνωρίζουν ότι γενικότερα το ευρωπαϊκό πλαίσιο είναι ένα διαρκές πεδίο διαπραγμάτευσης και ξέρουν να διαπραγματεύονται.

Υπογράμμισε ότι ο κ. Σουλτς είναι βαθύς γνώστης των προβλημάτων της Ελλάδας, ξέρει ότι ο πυρήνας του είναι η σωρευτική βαθιά ύφεση, που πρέπει ν’ ανακοπεί, γνωρίζει ότι πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί άμεσα η ανεργία, κυρίως των νέων, και ότι θα παρέμβει με σχετικές ιδέες στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, τόνισε, μεταξύ άλλων, η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερή ως προς την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και τις αλλαγές στο μνημόνιο, που πρέπει να απαλλαχθεί από την τιμωρητική λογική και να υιοθετήσει την αναπτυξιακή. Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι είναι άλλο η ανάπτυξη και άλλο ο δρόμος του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας. Από την πλευρά του, ο κ. Σουλτς παραδέχτηκε ότι ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε μεγάλες θυσίες συμπληρώνοντας όμως ότι «είμαστε όλοι μέσα στην ίδια βάρκα, πρέπει όλοι να προσέξουν κανείς να μη φύγει από αυτήν τη βάρκα» καταλήγοντας ότι «αυτό δεν είναι παιχνίδι για μικρά παιδιά».

Πριν τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Σουλτς είχε δηλώσει: «Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να αλλάξει τη γνώμη του Α. Τσίπρ

Keywords
Τυχαία Θέματα