Φωτίου: Καμια υπόσχεση δεν υπήρχε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

14:54 16/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Καμία υπόσχεση και δέσμευση δεν υπήρχε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναντι των τριών τέως Υπουργών που προέρχονται από το ΔΗΚΟ, δήλωσε ο τέως Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, προσθέτοντας ότι θα στηρίξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος”.

Σε παρατήρηση, ύστερα από το μνημόσυνο του Θεόφιλου Γεωργιάδη, που έγινε στον Ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα, στον Πλατύ Αγλαντζιάς, ότι υπάρχει ένα είδος

εμφυλίου πολέμου στο ΔΗΚΟ, ο κ. Φωτίου είπε πως είχε προειδοποιήσει ότι “με τις προειλημμένες αποφάσεις που πήρε η ηγεσία του κόμματος θα δημιουργούσε προβλήματα στην ενότητα και συνοχή του κόμματος ιδιαίτερα κάτω στη βάση”, προσθέτοντας ότι λυπάται που βλέπει ότι “πραγματικά υπάρχει αυτό το πρόβλημα”.

Απαντώντας στις επικρίσεις εναντίον των τριών Υπουργών που προέρχονται από το ΔΗΚΟ ότι ανέστειλαν την ενεργό συμμετοχή τους στο ΔΗΚΟ για τις καρέκλες, ο κ. Φωτίου είπε ότι οι τρεις Υπουργοί επιβεβαίωσαν ότι “αυτό είχε γίνει στη βάση των πολιτικών μας διαφωνιών όσο αφορά τις συγκεκριμένες αποφάσεις για την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση”.
Ο κ. Φωτίου είπε ότι επειδή ακούονται και γράφονται πολλά ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας υποσχέθηκε, δεσμεύτηκε μαζί μας πριν την αναστολή της συμμετοχής μας στο κόμμα, καμία υπόσχεση, καμία δέσμευση δεν υπήρχε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για κανέναν μας”.

“Ο ανασχηματισμός είναι συνταγματικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας” και “εγώ σέβομαι το σκεπτικό του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα στηρίξω τον Πρόεδρο αυτές τις δύσκολες, κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος γιατί επιβάλλεται πραγματικά όλοι μας να ενώσουμε δυνάμεις, να στηρίξουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει για επανένωση της πατρίδας μας αλλά και την ανάκαμψη της οικονομίας μας που είναι βασικός συντελεστής για το μέλλον αυτού του τόπου”, πρόσθεσε.
Ερωτηθείς πώς θα στηρίξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατά πόσον ευσταθούν πληροφορίες για διορισμό του στη θέση τη Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο κ. Φωτίου είπε ότι τίποτε δεν έχει συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι αναμένει πως σύντομα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τη σχέση τους πλέον με το ΔΗΚΟ, μετά την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην τους διορίσει σε υπουργικό αξίωμα, ο κ. Φωτίου είπε: “Να ρωτήσετε άλλους”.
“Εγώ έχω πει ότι η δική μου απόφαση όπως και η απόφαση των άλλων δύο δεν είναι στη βάση όπως έλεγαν κάποιοι για να διασφαλίσουμε τα Υπουργεία, αλλά στη βάση αρχών και πολιτικών διαφωνιών ενόψει της απόφασης της ηγεσίας του κόμματος για έξοδο από την Κυβέρνηση”, πρόσθεσε.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι “την ώρα που το καράβι είναι στη φουρτούνα, ιδιαίτερα το ΔΗΚΟ με την ιστορία του πρέπει να δηλώνει παρών σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο και νομίζω, για μένα”, όπως είπε, “ήταν μέγα πολιτικό λάθος η προειλημμένη απόφαση για έξοδο από την Κυβέρνηση”.
Ερωτηθείς αν θα αποδεχθεί τη θέση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου αν του προταθεί, ο κ. Φωτίου είπε ότι δεν θα απαντήσει σε υποθετικές ερωτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα