Εφικτή η μείωση της θητείας χωρίς μείωση του αξιόμαχου της ΕΦ, δήλωσε ο τέως ΥΠΑΜ

13:02 16/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τολμηρές αποφάσεις για αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) και μείωση της στρατιωτικής θητείας, τόνισε ο τέως Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι είναι εφικτή η μείωση της στρατιωτικής θητείας, χωρίς να μειωθεί το αξιόμαχο της ΕΦ, αλλά να ενισχυθεί.

Ερωτηθείς για το θέμα, ύστερα από το μνημόσυνο του Θεόφιλου Γεωργιάδη, που έγινε στον Ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα, στον Πλατύ Αγλαντζιάς, ο κ. Φωτίου είπε ότι έχει συζητήσει το θέμα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας με το νέο Υπουργό Άμυνας Τάσο Μητσόπουλο και παράλληλα

έχει ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τους βασικούς άξονες της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς αλλά και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας.

“Η μείωση της στρατιωτικής θητείας είναι μέρος της αναδιοργάνωσης της ΕΦ και είναι εφικτή”, κάτι που διαφαίνεται, όπως είπε, “μέσα από τις μελέτες”.
“Νομίζω ήρθε η ώρα να κάνουμε και να πάρουμε αυτές τις τολμηρές αποφάσεις”, είπε ο κ. Φωτίου, επαναλαμβάνοντας ότι “μέσα από την αναδιοργάνωση και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας δεν μειώνεται το αξιόμαχο της ΕΦ, απεναντίας ενισχύεται”.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι “είναι προεκλογική δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας και αυτός ο Πρόεδρος και αυτή η Κυβέρνηση αυτά που έχουν δεσμευθεί τα υλοποιούν”.
Ο τέως Υπουργός Άμυνας είπε ότι “ο κ. Μητσόπουλος θα έχει σαν βάση αυτή τη μελέτη για να προχωρήσουμε πλέον στις αποφάσεις”, προσθέτοντας ότι επί του θέματος έχει ενημερωθεί και η Βουλή και “θα υπάρξει και νέα συνάντηση με την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής”.

Τέλος, εξέφρασε την ευχή “πολύ σύντομα να εξαγγελθεί η μείωση της στρατιωτικής θητείας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα