Φλουρέντζου: Συνεχίζονται οι απεργίες στα λεωφορεία Λεμεσού και Πάφου

20:56 2/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι απεργίες των οδηγών των λεωφορείων συνεχίζονται και αύριο σε Λεμεσό και Πάφο καθώς οι συναντήσεις των αντιπροσώπων της Εταιρείας Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) και του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ) με τον Υπουργό Συγκοινωνιών Ευθύμιο Φλουρέντζου δεν είχαν αίσια

κατάληξη.

Σε δηλώσεις του μετά τις δύο διαδοχικές συναντήσεις που είχε το απόγευμα, ο κ. Φλουρέντζου είπε πως φαίνεται ότι η απεργία στη Λεμεσό και στην Πάφο θα συνεχιστεί και αύριο. «Εχουμε καταθέσει τις εισηγήσεις μας, αναμένουμε να απαντήσουν στις εισηγήσεις μας», είπε, και πρόσθεσε ότι θεωρεί πως το Υπουργείο έχει κινηθεί μέσα στα σωστά πλαίσια ούτως ώστε να αυξήσει τη ρευστότητα των εταιρειών, να υπάρξει ο απαραίτητος έλεγχος.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρχει διαπραγμάτευση και συζήτηση υπό το κράτος είτε απεργιών, είτε εκβιασμών. «Η οποιαδήποτε διαφορά μπορεί να επιλυθεί στα πλαίσια της σύμβασης, χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς που προβλέπονται μέσα στη σύμβαση», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση που εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΕΜΕΛ ότι η εταιρεία έχει καταθέσει τις προτάσεις της και αναμένει την απάντηση του Υπουργείου, είπε πως το κλειδί για να λυθεί το πρόβλημα είναι το θέμα των ενοικίων των λεωφορείων, τα οποία οι εταιρείες έχουν ενοικιάσει, είτε από τρίτες είτε από τις ίδιες τις μετοχικές τους εταιρείες και τα έχουν εντάξει στο στόλο τους. «Το Υπουργείο έχει καταλήξει σε αριθμούς που θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην αξία την ενοικιαστική των λεωφορείων, οι εταιρείες θεωρούν ότι θα πρέπει να έχουν μια διαφορετική τοποθέτηση, ή μηχανισμό εξεύρεσης της ενοικιαστικής αξίας», είπε, προσθέτοντας πως εδώ υπάρχει μια διαφορά, την οποία το Υπουργείο τη συζητά. «Όμως», συνέχισε, «δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αυτή η διαφωνία ως πρόσχημα τη στιγμή που το Υπουργείο κάνει προτάσεις όσον αφορά τη ρευστότητα των εταιρειών και ήδη έχει προχωρήσει στην πράξη με κατάθεση χρημάτων στους λογαριασμούς των εταιρειών, και να μην προχωρούν να πληρώσουν τους οδηγούς των λεωφορείων για να ξεκινήσουν ξανά τις υπηρεσίες τους».

Ερωτηθείς αν υπήρξαν επαφές με εκπροσώπους της εταιρείας της Λευκωσίας, ο κ. Φλουρέντζου απάντησε καταφατικά. «Βεβαίως υπήρξαν επαφές και αναμένουμε να μας δώσουν την απάντηση τους», είπε.

Ο κ. Φλουρέντζου, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε πως σίγουρα δεν πρέπει να σταματήσει ο διάλογος, ο οποίος είναι και θα παραμείνει εντατικός, γιατί, όπως ανέφερε, η προσπάθεια είναι να επανέλθει η υπηρεσία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πίσω.

Σε ερώτηση αν υπάρχει άλλος τρόπος να πάρουν τους μισθούς τους οι οδηγοί από τη στιγμή που υπάρχουν λεφτά στην τράπεζα, ο κ. Φλουρέντζου είπε πως δεν μπορούν να υπάρξουν διαδικασίες πειθαναγκασμού των εταιρειών στο να πληρώσουν τους οδηγούς.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση που εκφράστηκε από τον εκπρόσωπο της ΕΜΕΛ ότι η λύση πρέπει να είναι μόνιμη και δεν πρέπει να επανέρχονται κάθε μήνα, ο κ. Φλουρέντζου είπε πως είναι για αυτό το λόγο που το Υπουργείο ζητά να άρουν τα απεργιακά μέτρα, πλη

Keywords
Τυχαία Θέματα