Εξελίξεις στο ΚΕΕ ενόψει εκλογικού συνεδρίου

11:32 24/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για παρέμβαση της Άγκυρας στα εσωκομματικά του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) ενόψει του εκλογικού του συνεδρίου, κάνει λόγο σήμερα η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις πληροφορίες ότι ζητήθηκε από τον ανθυποψήφιο του νυν προέδρου του ΚΚΕ και λεγόμενου πρωθυπουργού Ιρσέν Κιουτσιούκ, «υπουργό υγείας», Αχμέτ Κασίφ να αποσύρει τη δική του υποψηφιότητα και πως για το λόγο αυτό ο Κασίφ είχε συνάντηση με τον «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα Χαλίλ Ιμπραχίμ Ακτσιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται

το δημοσίευμα, κατά τη δίωρη συνάντηση των δύο ανδρών που έγινε στο κτίριο της «πρεσβείας» ο Ακτσιά έδωσε το μήνυμα στον Κασίφ να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Ο Κασίφ που είχε τη στήριξη του Ντερβίς Ερογλου, όπως σημειώνεται, έμεινε αναποφάσιστος και άφησε να εννοηθεί ότι θα αποσυρθεί. Η Μιλιέτ αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της τ/κ Αφρίκα μια μέρα μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών , το οποίο – παρατηρεί – δεν διαψεύστηκε από τις πλευρές.

Μετά τη συνάντηση αυτή, συνεχίζει η Μιλιέτ, ο Κιουτσιούκ συναντήθηκε με 14 «δημάρχους» του ΚΕΕ που εξέδωσαν γραπτή ανακοίνωση ότι τον στηρίζουν και η Αφρίκα έγραψε ότι ο Κασίφ ενέδωσε στις πιέσεις και εντός ολίγων ημερών πρόκειται να ανακοινώσει ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του. Ωστόσο μιλώντας στην Μιλιέτ ο «υπουργός υγείας» δήλωσε πως η εξαγγελία του ισχύει, με την εφημερίδα να γράφει για κρίση μεταξύ των Ιρσέν Κιουτσιούκ και Ντερβίς Ερογλου.

Πάντως σε χθεσινή γραπτή του δήλωση ο λεγόμενος πρωθυπουργός ανέφερε ότι η υποψηφιότητά του για την ανανέωση της θητείας του στην προεδρία του ΚΕΕ ισχύει και επιθυμεί την στήριξη του κόμματός του. Εκανε λόγο για ανυπόστατες ειδήσεις που διαδίδονται προκειμένου να σπιλώσουν άτομα και να οδηγήσουν το ΚΕΕ σε εσωκομματικό χάος. Κατά τον κ. Κιουτσιούκ το συνέδριο του κόμματος θα είναι μια γιορτή δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, ο «βουλευτής» Ζορλού Τορέ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα και αυτός για το εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξελίξεις, ΚΕΕ,exelixeis, kee