Αντιδράσεις στα κατεχόμενα λόγω μετάβασης “υπουργού υγείας” για περίθαλψη στην Τουρκία

11:12 24/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Θεραπεία με χάπι θα ακολουθήσει ο «υπουργός υγείας» Αχμέτ Κασίφ, καθώς μετά τις εξετάσεις στις οποίες προέβη χθες στο νοσοκομείο Μεμόριαλ (Memorial) της Κωνσταντινούπολης διαπιστώθηκε ότι υπάρχει στένωση αορτής κατά 30%.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο λεγόμενος υφυπουργός υγείας Μουσταφά Ακτσιαμπά δήλωσε πως η επείγουσα μεταφορά του κ. Κασίφ από τα κατεχόμενα, όπου νοσηλευόταν στο «κρατικό» νοσοκομείο Αμμοχώστου, στην Κωνσταντινούπολη, έγινε κατόπιν επιμονής του καρδιοαγγειολογικού

τμήματος του Μεμόριαλ, δρ Μπινγκιούρ Σονμέζ που είναι προσωπικός φίλος του «υπουργού υγείας» από τα μαθητικά τους χρόνια και παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις της υγείας του.

Στον κ. Κασίφ έγινε αγγειογράφημα και όπως ανέφεραν οι Τούρκοι γιατροί η υγεία του είναι πολύ καλή. Πριν φύγει χθες για την Κωνσταντινούπολη τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο της κατεχόμενης Αμμοχώστου ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου. Ο κ. Κασίφ αναμένεται να επιστρέψει στα κατεχόμενα σήμερα.

Δεν υπάρχει θέμα μη εμπιστοσύνης στο σύστημα υγείας του ψευδοκράτους, ανέφερε ο κ. Ακτσιαμπά, σημειώνοντας ότι τα έξοδα νοσηλείας στην Κωνσταντινούπολη δεν θα χρεωθούν στο ψευδοκράτος. Περιλαμβανομένων και των εισιτηρίων, όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από τον ίδιο, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μετάβαση του Αχμέτ Κασίφ στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε σχόλια στα κατεχόμενα με την Γενί Ντουζέν να φιλοξενεί σήμερα δηλώσεις επί του θέματος ιατρών «βουλευτών» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (ΡΤΚ), του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και του Δημοκρατικού κόμματος (ΔΚ), καθώς και ιατρικών συντεχνιών και οργανώσεων. Εκτός από τους «βουλευτές» του ΡΤΚ που επέκριναν την μετάβαση του «υπουργού υγείας» στην Τουρκία για ιατρικούς λόγους, οι υπόλοιποι το θεώρησαν φυσικό.

Στο μεταξύ, μιλώντας στην Κίπρις από την Κωνσταντινούπολη, ο Αχμέτ Κασίφ δήλωσε ότι το επεισόδιο αυτό δεν θα προκαλέσει την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από το επικείμενο εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ, θέμα που επίσης είχε προκαλέσει σχόλια στα κατεχόμενα, καθώς οι καρδιακές ενοχλήσεις παρουσιάστηκαν μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ενάντια στον νυν πρόεδρο του ΚΕΕ Ιρσέν Κιουτσιούκ και των δημοσιευμάτων περί παρέμβασης της Αγκυρας ν’ αποσυρθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα