Επιδόθηκαν στον ΥΠΑΜ τα αποτελέσματα για τους βαθμοφόρους της 12Β ΕΣΣΟ

11:03 24/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τους δόκιμους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, της κλάσης 12Β ΕΣΣΟ, παρέλαβε σήμερα το πρωί, από τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.

Η διαδικασία για την επιλογή των βαθμοφόρων ανέδειξε 153 δόκιμους και 600 υπαξιωματικούς (δεκανείς και λοχίες).

Για τις θέσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον

1834 νεοσύλλεκτοι, εκ των οποίων 1733 πληρούσαν τα κριτήρια.

Πέτυχαν στις αθλητικές δοκιμασίες 1253, οι οποίοι και παρακάθισαν στις εξετάσεις. Η διαδικασία περιελάμβανε δύο δοκιμασίες τις οποίες ετοίμασε και διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Κύπρου: Τη μη λεκτική λογική ικανότητα και τη λεκτική λογική ικανότητα (ή λεκτικοί συλλογισμοί).

Η τρίτη δοκιμασία ήταν η έκθεση ιδεών και διεξήχθη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο Υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι «απολύτως διαφανής και εξασφαλίζει αντικειμενική και δίκαιη κρίση όλων των υποψηφίων».

Πρέπει, συνέχισε, «να δώσουμε το μήνυμα, όχι μόνο στους κληρωτούς, και στις οικογένειές τους, αλλά και στην κοινωνία μας ότι δεν υπάρχει απλώς δικαιοσύνη αλλά υπάρχει και εμπεδώνεται η αίσθηση και η ευθύνη της συνειδητής πειθαρχίας μέσα από την ισότιμη και αξιοκρατική μεταχείριση όλων των υποψηφίων».

Ο Υπουργός παρέλαβε τα αποτελέσματα στο Υπουργείο Αμυνας, στην παρουσία του Αρχηγού της ΕΦ, Στυλιανού Νάση, του Προέδρου και μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας και Εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας.

Αντίγραφα των αποτελεσμάτων δόθηκαν από τον Υπουργό Αμυνας στους Διοικητές των ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου, για να ενημερωθούν οι νεοσύλλεκτοι.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΦ.

Keywords
Τυχαία Θέματα