Ευαγόρου: Η ανάπτυξη το μεγαλύτερο θέμα του Προϋπολογισμού 2014

14:05 11/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για την Κυβέρνηση προέχει η δημιουργία «μαξιλαριού ασφαλείας» στα δημόσια οικονομικά αντί η διοχέτευση κονδυλίων στην ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου σχολιάζοντας την έγκριση του Προϋπολογισμού του 2014 από το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Από το ψαλίδι του Υπουργείου Οικονομικών και της Τρόικας το μεγαλύτερο θύμα είναι η ανάπτυξη με μειώσεις σε σχετικά κονδύλια γύρω στο 20%. Ταυτόχρονα αιματηρές περικοπές γίνονται και στο

κοινωνικό τομέα», ανέφερε.

Η Κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Ευαγόρου, επιλέγει για άλλη μια φορά να ακολουθεί τυφλά τη γνωστή νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία, μια συνταγή που έχει δοκιμαστεί σε πολλές χώρες και απέτυχε.

«Είναι ξεκάθαρα συνταγή παρατεταμένης ύφεσης, ραγδαίας αύξησης της ανεργίας και έντασης των κοινωνικών ανισοτήτων», ανέφερε.

«Ο πρώτος μνημονιακός προϋπολογισμός της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, ο οποίος εγκρίθηκε με τις ευλογίες της Τρόικας, ακολουθεί την πεπατημένη του μνημονίου τόσο ως προς τη φιλοσοφία όσο και ως προς τη συγκρότηση του», αναφέρει.

Συμπλήρωσε ότι η πολιτική και η φιλοσοφία του κουρέματος άγγιξε τον κρατικό προϋπολογισμό με πρόνοιες για βαθύ κούρεμα στις δαπάνες ύψους €626 εκ.

«Ο υπερβάλλον ζήλος από πλευράς της Κυβέρνησης για εφαρμογή αυστηρών πολιτικών λιτότητας φαίνεται από τη σπουδή της να προχωρήσει σε περικοπές πέραν των €270 εκ. που περιλαμβάνει η πρόνοια για την δημοσιονομική πολιτική του 2014 στο μνημόνιο».

Ο κ. Ευαγόρου αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός είναι άλλωστε το επιστέγασμα μια σειράς αντιλαϊκών πολιτικών που έχει ήδη εφαρμόσει η Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του έτους όπως η εισαγωγή της άδικης φορολογίας για την ακίνητη ιδιοκτησία με δυσανάλογη επιβάρυνση των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, την εισαγωγή τελών στη «δωρεάν» υγειονομική περίθαλψη και τις περικοπές στις συμπληρωματικές συντάξεις και στα επιδόματα των συνταξιούχων.

«Είναι καιρός η Κυβέρνηση Αναστασιάδη να αναλάβει τις ευθύνες της και να αντιληφθεί ότι ο καταρτισμός του πιο σφικτού προϋπολογισμού όλων των εποχών είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη».

Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί ολοκληρωμένα όταν θα έχει ενώπιον του τα πλήρη στοιχεία του προϋπολογισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα