Έρευνα για τις Πρώτες Βοήθειες σε όλα τα νοσοκομεία ζητούν οι Οικολόγοι

14:17 21/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Γενική έρευνα για τη λειτουργία των Τμημάτων Πρώτων Βοηθειών όλων των Γενικών Νοσοκομείων ζητεί το κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζοντας έκπληξη και συγκλονισμό για τον ξαφνικό και άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου από το χωριό Δένεια.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα τραγικά συμβάντα συνέπεσαν με την επίσκεψη στο χωριό, αντιπροσωπείας του Κινήματος για δεντροφύτευση και παρουσίαση προγράμματος για τη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων. ”Ζήσαμε από κοντά την αγωνία των κατοίκων και του προέδρου της κοινότητας καθώς και τον πόνο τους όταν η αγγελία του θανάτου

έφθασε στο χωριό και αναστάτωσε ολόκληρη την κοινότητα”.

Μαζί με τους κατοίκους του χωριού Δένεια και τους συγγενείς, παραμένουμε σε βασανιστικά ερωτήματα για πιθανές ευθύνες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Οικολόγοι εκφράζουν εκτίμηση για την ευαισθησία του αρμόδιου Υπουργού. ο οποίος – σημειώνεται – αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά διατάσσοντας άμεση διενέργεια έρευνας για το περιστατικό.

Μετά το τραγικό περιστατικό του περασμένου Σαββάτου, το Κίνημα ζητεί από τον Υπουργό Υγείας, Σταύρο Μαλά να διενεργηθεί πλήρης και ολοκληρωμένη διαχειριστική έρευνα σε όλα τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών. ”Τα παράπονα και οι καταγγελίες είναι συχνές. Θεωρούμε το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών πολύ σημαντικό και κρίσιμο τομέα των υπηρεσιών των δημόσιων νοσηλευτηρίων και πρέπει να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοσή τους”. Είναι ευθύνη όλης της πολιτείας να στηρίξει τη λειτουργία των Τμημάτων Πρώτων Βοηθειών, καταλήγει η ανακοίνωση των Οικολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα