Η Κύπρος σε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

13:37 21/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα κυπριακά κρασιά και τις κυπριακές γεύσεις προσέφεραν χθες εκπρόσωποι της Μόνιμης Κυπριακής Αντιπροσωπείας, στο Στρασβούργο, στα εκατοντάδες άτομα που επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ”Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο-Ανοικτές πόρτες”.

Τα μέλη της Κυπριακής Αντιπροσωπείας προσέφεραν κυπριακό κρασί και ελιόπιτες στους επισκέπτες του Ευρωκοινοβουλίου, από το ”περίπτερο” που είχαν εγκαταστήσει, δίπλα στο περίπτερο της Δανίας, που έχει την προεδρία της ΕΕ.

Επί τη ευκαιρία, μοιράσθηκε ενημερωτικό υλικό για τους

σκοπούς και τις επιδιώξεις της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, τουριστικά φυλλάδια ενώ στις συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους Ευρωπαίους αλλά και εκτός Ευρώπης πολίτες, δόθηκαν οι δέουσες απαντήσεις, γύρω από ερωτήματα που αφορούσαν το κυπριακό πρόβλημα και τις σχέσεις με την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Την ιδέα να προσκληθεί και αντιπροσωπεία της Κύπρου στις χθεσινές εκδηλώσεις, όπου μέχρι τώρα παρίστατο μόνον αντιπροσωπεία της χώρας που έχει την προεδρία της ΕΕ, την είχε ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Ευάγγελος Γκιντερσος, ο οποίος και κατάφερε να περάσει την πρόταση του ότι μία φορά το χρόνο που το Ευρωκοινοβούλιο ”ανοίγει τις πόρτες του” στους πολίτες, να παρευρίσκονται αντιπροσωπείες από την νυν και επόμενη προεδρία της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία, το Ευρωκοινοβούλιο επισκέφθηκαν χθες 18.700 πολίτες από την Ευρώπη αλλά και από τον άλλο κόσμο, προκειμένου να δουν τις εγκαταστάσεις του και να ενημερωθούν για τον τρόπο της λειτουργίας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα