Απογοήτευση ΕΤΥΚ για το νόμο ανακεφαλαιοποίησης της Λαϊκής

13:48 21/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συναντήσεις με κάθε αρμόδιο για να «διαμορφωθεί» ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη Πέμπτη θα επιδιώξει η Ενωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), η οποία με ανακοίνωσή της εκφράζει απογοήτευση με το Υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή, κάνοντας λόγο για καταπάτηση των αρχών του διαλόγου και των εργασιακών σχέσεων.

«Η

ΕΤΥΚ με έκπληξη αλλά και απογοήτευση έχει ενημερωθεί από τα ΜΜΕ για το νέο νομοσχέδιο που κατάθεσε η Κυβέρνηση και ψήφισε η Βουλή σχεδόν ομόφωνα», αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το νομοσχέδιο αφορά την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας μέσα από τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει».

«Η Οργάνωσή μας εκφράζει την απογοήτευση της για το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών καταπάτησε κάθε αρχή διαλόγου και εργασιακών σχέσεων, παραγνωρίζοντας την ανάγκη διαλόγου και έκφρασης της άποψης των εργοδοτουμένων», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «το ίδιο δυστυχώς σημειώθηκε και με τη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Σημειώνεται ότι «ενώ το Υπουργείο Οικονομικών ήταν σε στενή επαφή με τη Διοίκηση της Τράπεζας απέφυγε επιμελώς οποιαδήποτε επαφή με την ΕΤΥΚ και εν κρυπτώ, συνέταξε το γνωστό νομοσχέδιο».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, «η ίδια η Βουλή προσκάλεσε τη Διοίκηση της Λαϊκής Τράπεζας να παρευρεθεί στη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ αγνόησε πλήρως την πλευρά των εργαζομένων».

«Η Οργάνωσή μας διαμαρτύρεται έντονα για το γεγονός ότι αγνοήθηκε πλήρως και δεν της δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσει τις απόψεις της, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα βελτίωναν το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, χωρίς να φορτώσουν το κόστος στους φορολογούμενους πολίτες», υπογραμμίζεται.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι Η ΕΤΥΚ ήταν «η μόνη που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου και έκανε συγκεκριμένες εισηγήσεις για μείωση του προβλήματος στις Τράπεζες και παρ’ όλα αυτά Κυβέρνηση και Βουλή δεν ανέλαβαν το βάρος της ευθύνης τους έγκαιρα, ενώ είδαμε ότι μόλις τώρα τα Μ.Μ.Ε. ανακάλυψαν τα ψηλά μπόνους και τους υπερβολικούς μισθούς».

Συμπληρώνεται ότι η Οργάνωση «θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με κάθε αρμόδιο για να «διαμορφωθεί» το νομοσχέδιο».

«Οταν ολοκληρωθούν οι επαφές της και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες», αναφέρεται τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα