Επιτυχημένη η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Δυστυχήματα στην Κύπρο

15:50 21/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιτυχημένη κρίνεται από τους διοργανωτές η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Δυστυχήματα στην Κύπρο, στην οποία συμμετείχαν διάφορες οργανώσεις με 170 εθελοντές, που στελέχωσαν πέντε σημεία σε Λευκωσία και Λεμεσό, με κύριο χαρακτηριστικό την ενημέρωση του κοινού για την κατανάλωση αλκοόλ πριν την οδήγηση και τη διεξαγωγή φιλικών ελέγχων αλκοτέστ πριν την αναχώρηση τους από τα νυχτερινά κέντρα.

Τη Νύχτα Χωρίς Δυστυχήματα διοργάνωσε το βράδυ της 19ης Οκτωβρίου

ο οργανισμός “REACTION Youth for the Prevention” σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομίας, το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας και την οργάνωση “Responsible Young Drivers”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, συμμετείχαν 796 οδηγοί σε Λευκωσία και Λεμεσό, και πραγματοποιηθήκαν 448 φιλικοί έλεγχοι αλκοτέστ, από τα οποία διαφάνηκε ότι 284 άτομα ή 63,3% ήταν κάτω από το όριο, 164 άτομα ή 36,7% ήταν πάνω από το όριο και 105 άτομα είχαν μηδενική ένδειξη.

Συνολικά 155 άτομα που υποβλήθηκαν σε ελέγχους αλκοτέστ ήταν κάτω των 25 ετών.

Το ποσοστό συμμετοχής στους ελέγχους αλκοτέστ ήταν άνδρες 64,5% και γυναίκες 35,5%. Το ποσοστό των ατόμων που ήταν κάτω από το όριο ήταν άντρες 58,5% και γυναίκες 41,5%, ενώ το ποσοστό των ατόμων που ήταν πάνω από το όριο ήταν άντρες 75% και γυναίκες 25%.

Εξάλλου, το ποσοστό των ατόμων που συμμετείχαν στους ελέγχους, ήταν κάτω των 25 χρονών και ήταν κάτω από το όριο ήταν άντρες 51,4% και γυναίκες 48,6%, ενώ το ποσοστό των ατόμων που συμμετείχαν στους ελέγχους, ήταν κάτω των 25 χρονών και ήταν πάνω από το όριο ήταν άντρες 69,2% και γυναίκες 30,8%.

To ποσοστό των ατόμων που ήταν κάτω από το όριο το 2013 ήταν 63,3% σε σύγκριση με το 2012 που ήταν 78%.

Καμία σοβαρή ή θανατηφόρα οδική σύγκρουση σε όλη την Κύπρο την Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Δυστυχήματα.

Ο οργανισμός REACTION εισηγείται εθνική εκστρατεία για τη νομοθεσία αναφορικά με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, εθνική εκστρατεία για τις συνέπειες της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, καθολική εφαρμογή του θεσμού “Σαββατοκύριακα Χωρίς Οδικές Συγκρούσεις” στην Κύπρο από τον οργανισμό REACTION, καθιέρωση του θεσμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Δυστυχήματα 2014 σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, λειτουργία νυχτερινών διαδρομών για τα λεωφορεία στις πόλεις, και παγκύπρια έρευνα για την κατανάλωση αλκοόλ από τους νέους πριν την οδήγηση για την καθιέρωση εθνικής στρατηγικής πρόληψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα