Επιθετική οικονομική διπλωματία θα ασκήσει ο Μαλάς

15:26 20/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η πολιτική στον τομέα ανάπτυξης της οικονομίας του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά θα βασίζεται σε επιθετική οικονομική διπλωματία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε παρέμβασή του σε γεύμα του Ροταριανού Ομίλου Λευκωσία – Λήδρα, το μεσημέρι.

Παράλληλα, ο κ. Μαλάς εξέφρασε τη θέση ότι ο εταιρικός φόρος πρέπει να διασφαλιστεί στα ίδια επίπεδα με τα σημερινά, γιατί οποιαδήποτε διαφοροποίησή του σίγουρα δεν θα είναι προς όφελος της κυπριακής οικονομίας.

«Βρίσκομαι ανάμεσα σε επιχειρηματίες, άτομα που ασχολούνται με ένα πολύ βασικό τομέα

της κυπριακής οικονομίας, τον τομέα των υπηρεσιών, ο οποίος θεωρώ ότι θα πρέπει να προστατευθεί και ακόμα να δημιουργηθούν συνθήκες δια μέσου της πολιτικής του κράτους έτσι ώστε η χώρα μας να είναι ακόμα πιο εξωστρεφής», ανέφερε ο κ. Μαλάς.

Η δική μου πολιτική στον τομέα ανάπτυξης της οικονομίας, είπε, «θα βασίζεται σε αυτό που περιγράφω ως ‘επιθετική οικονομική διπλωματία’». Στη χώρα μας, πρόσθεσε, «δεν έχουμε ακόμη καλλιεργήσει την κουλτούρα της εξωστρεφούς οικονομικής διπλωματίας, έρχονται και μας βρίσκουν οι επενδύσεις πολλές φορές και ορισμένες φορές τις διώχνουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Μαλά «τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα, έτσι ώστε να προσανατολιστούμε προς εκείνες τις αγορές που υπάρχει η δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων, διότι οι οικονομίες δεν χτίζονται με δανεικά, οι οικονομίες χτίζονται με την προσέλκυση επενδύσεων».

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας συνέχισε λέγοντας ότι «ειδικότερα, η Κύπρος, λόγω και της προοπτικής αξιοποίησης του φυσικού αερίου, είναι μια χώρα που σταδιακά θα μετατραπεί σε ενεργειακό κέντρο, όμως μέχρι να φτάσουμε ως εκεί πρέπει να περιφρουρήσουμε ειδικά τον τομέα των υπηρεσιών και να τον διευρύνουμε».

Επειδή, είπε, «γίνεται μεγάλη συζήτηση και για τον εταιρικό φόρο, θα πρέπει να τον περιφρουρήσουμε και να τον διασφαλίσουμε τον εταιρικό φόρο στα επίπεδα που είναι σήμερα». Διότι, πρόσθεσε, «είναι πολλοί που επιβουλεύονται τα πολλά θετικά που έχει αποκτήσει η κυπριακή οικονομία λόγω ακριβώς του εταιρικού φόρου και αν υπάρξει οποιαδήποτε διαφοροποίηση του εταιρικού φόρου, σίγουρα αυτό δεν θα είναι προς όφελος της κυπριακής οικονομίας».

Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο Ροταριανός Όμιλος απένειμε στον κ. Μαλά το τιμητικό δίπλωμα «Service Above Self», που είναι η ψηλότερη τιμητική διάκριση που μπορεί να απονεμηθεί σε ροταριανό και έχει να κάνει με την ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα