Ο Λιλλήκας καλεί την Κυβέρνηση να ενημερώνει κοινωνικούς εταίρους και πολίτες

14:35 20/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη να υπάρχει πλήρης ενημέρωση από πλευράς Κυβέρνησης τόσο των κοινωνικών εταίρων, χωρίς διάκριση, όσο και των πολιτών, εξέφρασε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.

“Αυτό απαιτεί το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπάρχουν ενημερωμένοι πολίτες και συντεχνίες για να μπορούν να τοποθετηθούν και υπεύθυνα απέναντι στις όποιες αποφάσεις ή διλλήματα τεθούν ενώπιον της κοινωνίας”, είπε ο κ. Λιλλήκας, ύστερα από συνάντηση στο επιτελείου του με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ανεξαρτήτων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ), κατά την οποία έγινε

ανταλλαγή απόψεων για θέματα της επικαιρότητας.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι “ο δημιουργικός κοινωνικός διάλογος είναι απαραίτητος σε αυτές τις κρίσιμες ώρες όπου γίνεται και η διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης και της Τρόικας και στο διάλογο αυτό υπάρχουν πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν και τους ημικρατικούς οργανισμούς και τους εργαζομένους αλλά και τη μελλοντική πορεία της κυπριακής οικονομίας”.

Ανέφερε επίσης ότι θα συνεχίσει το διάλογο με την ΠΟΑΣ και θα επιχειρήσει συναντήσεις και με άλλες συντεχνίες και πρόσθεσε ότι “μέσα από το διάλογο και από τη συλλογική σοφία μπορούν να προκύψουν και λύσεις που να είναι επωφελείς για το σύνολο της κοινωνίας”.

Ο ΓΓ της ΠΟΑΣ Γρηγόρης Κατσελής, αφού σημείωσε ότι η συντεχνία άρχισε κύκλο επαφών με τους υποψηφίους προέδρους, είπε ότι με τον κ. Λιλλήκα “αντάλλαξαν απόψεις για την κοινωνία, το συνδικαλισμό και για την αντιμετώπιση της κρίσης και τα μέτρα που λαμβάνονται” και πρόσθεσε ότι η ΠΟΑΣ, η οποία “δεν ταυτίζεται ούτε καθοδηγείται από άλλα κέντρα αποφάσεων θα έχει συναντήσεις με τους υπόλοιπους υποψηφίους προέδρους” κατά τις οποίες “θέτει τις θέσεις και τις απόψεις της”.

«Στο τέλος των συναντήσεων θα δώσει τα συμπεράσματα της στα μέλη της καθώς και το πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας να συμπεριλαμβάνονται όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον κοινωνικό διάλογο», είπε ο κ. ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Λιλλήκα για την ενημέρωση που είχαν εκ μέρους του για τα θέματα των ημικρατικών οργανισμών και των ιδιωτικοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα