Επιστολή ΓΓ ΑΚΕΛ προς Πρόεδρο Βουλής για τα διεθνή εμπιστεύματα

15:31 20/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων απέστειλε χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού σχετικά με την αναγκαιότητα να τεθούν άμεσα στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Οικονομικών, για συζήτηση και ψήφιση τους από την Ολομέλεια του Σώματος, οι Προτεινόμενες Τροπολογίες στον «Περί Διεθνών Εμπιστευμάτων Νόμο 69(Ι)/1992».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ,

στην επιστολή αναφέρεται ότι «υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην προώθηση του θέματος για συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών, τη στιγμή που πρόκειται για ενέργεια η οποία θα δώσει ώθηση στην κυπριακή οικονομία, σε περίοδο που αυτή έχει ανάγκη από πολύπλευρη στήριξη».

Στην επιστολή του, ο κ. Κυπριανού εκφράζει τη λύπη του «διότι, παρά τη σχετική δέσμευση της Σύσκεψης Αρχηγών σε προηγούμενη συνεδρία της και όσων παρευρίσκονταν εκ μέρους των κομμάτων, το θέμα ακόμα δεν έχει προωθηθεί στην εν λόγω Επιτροπή».

Εκφράζει, επίσης, την εκτίμηση ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό νομοθέτημα, το οποίο, εάν ρυθμιστεί σωστά, θα λειτουργήσει θετικά για την κυπριακή οικονομία, προσελκύοντας επιχειρήσεις και επενδύσεις στον τομέα των εμπιστευμάτων στο εξωτερικό».

«Αυτήν την περίοδο που γίνεται μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών, ώστε να δοθεί ανάπτυξη στην οικονομία του τόπου, η Βουλή ενδείκνυται μέσω των αρμοδιοτήτων της να συμβάλει νομοθετώντας, όπως και στην προκειμένη περίπτωση», προστίθεται στην επιστολή.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρεται, «το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από την κατάθεση των προτεινόμενων τροπολογιών (στις 25/10/2010) δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις ορισμένων μελών του Σώματος, δεν εξυπηρετεί κάτι προς όφελος της οικονομίας και δεν δικαιολογεί καμία άλλη καθυστέρηση».

Ο κ. Κυπριανού αναφέρει ακόμη ότι, «δεδομένου ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έχει γνωματεύσει επί της πρότασης νόμου, υποδεικνύοντας ορισμένα σημεία που χρήζουν αλλαγών, αλλά κυρίως της σημαντικότητας της πρότασης, εκτίμηση μας είναι ότι πλέον εναπόκειται στη Βουλή να προωθήσει το θέμα τάχιστα».

«Σε αντίθετη περίπτωση, θα έχουμε κάθε δικαίωμα να θεωρήσουμε ότι κρύβονται προσωπικές ή κομματικές σκοπιμότητες πίσω από αυτήν την καθυστέρηση», καταλήγει στην επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα