Οικολόγοι: Χωρίς εναλλακτική πρόταση πηγαίνει στο Greentree η ε/κ πλευρά

15:06 20/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Χωρίς εναλλακτικές προτάσεις πηγαίνει για ακόμα μια φορά στις διαπραγματεύσεις στο Greentree η ε/κ πλευρά, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Προστίθεται ότι «η κυπριακή πλευρά έπρεπε να προσέλθει με θετικές εισηγήσεις και πρωτοβουλίες που να εκθέτουν την αδιαλλαξία των Τούρκων», ενώ συμπληρώνεται ότι η κυπριακή ηγεσία καλείται επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι των κρίσιμων και επικίνδυνων εξελίξεων.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στις πρόσφατες δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου για δύο ισότιμα κράτη με εγγυήσεις

από την Τουρκία και προστίθεται ότι «η εικόνα για τις διαπραγματεύσεις στο Greentree είναι πλέον σαφέστατη».

«Ο κ. Έρογλου κατηγορεί ακόμα μια φορά την πλευρά μας για αδιαλλαξία και παρεμβαίνει με το θράσος που χαρακτηρίζει την τουρκική πολιτική στα εσωτερικά της Κυπριακής Δημοκρατίας με υποδείξεις για τα ‘όχι’ στα οποία έχει δεσμευτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Εθνικό Συμβούλιο», συμπληρώνουν οι Οικολόγοι.

Η αποτροπή των σχεδιασμών που οδηγούν το Κυπριακό σε λεγόμενη «διεθνή διάσκεψη» απαιτεί τη λήψη σημαντικών και τολμηρών αποφάσεων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα