Εφικτή μια συμφωνία στο Greentree, λέει ο Πρόεδρος της Κομισιόν

15:26 20/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κάλεσε σήμερα, με την ευκαιρία των συνομιλιών της Νέας Υόρκης υπό την αιγίδα του Ηνωμένων Εθνών, τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο να επιδείξουν την αναγκαία πολιτική βούληση και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου.

«Χαιρετίζω θερμώς την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι

Μουν να συγκαλέσει αυτή τη συνάντηση με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου στη Νέα Υόρκη», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Μπαρόζο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, αυτή η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα δίνει την ευκαιρία στους δύο ηγέτες σε αυτή τη σημαντική φάση της διαδικασίας να επιδείξουν την αναγκαία πολιτική βούληση, διορατικότητα και αποφασιστικότητα, και να εκμεταλλευτούν αυτή τη μοναδική ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου.

«Συμμερίζομαι την εκτίμηση του Γενικού Γραμματέα ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα παράθυρο ευκαιρίας και ότι μια συμφωνία είναι εφικτή», αναφέρει ο κ. Μπαρόζο.

Καταλήγοντας, διαβεβαιώνει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και τα Ηνωμένα Εθνη πως μπορούν να συνεχίζουν να βασίζονται στην πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής στις προσπάθειές τους να βρεθεί συνολική λύση, προσθέτοντας ότι όλοι οι Κύπριοι, η ΕΕ, αλλά και ολόκληρη η περιοχή θα επωφεληθούν από μία ενιαία Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα