Επιστολή Μπάρροους στον Κάμερον για την Αμμόχωστο

19:27 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος και Πρόεδρος της διακομματικής Επιτροπής της Βρετανικής Βουλής για τη Κύπρο, Ντέηβιντ Μπάρροους, απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέηβιντ Κάμερον στην οποία καλεί τη βρετανική κυβέρνηση ως εγγυήτρια δύναμη να επαναβεβαιώσει σθεναρά την υποστήριξη της προς τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στη Διακήρυξη της Ευρωβουλής

για το θέμα της Αμμοχώστου και να διασφαλίσει τη συνεργασία της Τουρκίας για το άνοιγμα των Βαρωσίων υπό τη διοίκηση των ΗΕ.

Την επιστολή ημερομηνίας 1ης Μαΐου έχουν συνυπογράψει μέχρι τώρα οι Αντιπρόεδροι της Επιτροπής Αλαν Μήλ, Ρότζερ Γκέηλ καί οι Ίαν Λάβερι και Τζίμ Σιέριταν. Την αποστολή της επιστολής ανακοίνωσε ο κ. Μπάρροους χθες στη διάρκεια εκδήλωσης σε αίθουσα της βρετανικής Βουλής για την Αμμόχωστο με θέμα «Famagusta: From Tragedy to Opportunity» που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου Βρετανίας και το Lobby for Cyprus.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός κατήγγειλε τη Τουρκία για την συνεχιζόμενη άρνηση της να επιτρέψει την επιστροφή των νομίμων κατοίκων της πόλης στα σπίτια και τις περιουσίες τους, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας για επιστροφή. Μίλησαν επίσης οι καθηγητές Κλέαρχος Κυριακίδης , Ανδρέας Θεοφάνους και ο Βρετανός νομικός Μάρκ Στήφενς.

Keywords
Τυχαία Θέματα