Ένταση και επεισόδια στην Καρπασία για οδικά έργα

14:01 28/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπόθεση στο «δικαστήριο» επρόκειτο να ανοίξει σήμερα η κίνηση «Συγκεντρωνόμαστε» του Κουντρέτ Οζερσάι σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στην κατεχόμενη Καρπασία μεταξύ διαδηλωτών περιβαλλοντικών και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων με κατοίκους της περιοχής, όταν οι πρώτοι θέλησαν να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους για τη διάνοιξη δρόμου μέσα από το «εθνικό πάρκο Καρπασίας».

Να σημειωθεί ότι το θέμα απασχόλησε πρωτοσέλιδα τον τ/κ Τύπο την περασμένη εβδομάδα με δημοσιεύματα να

κάνουν λόγο για παρέμβαση ακόμα και στη γνωστή παραλία «Χρυσή αμμουδιά». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις, από τα τζαμιά της περιοχής, την ώρα που θα πραγματοποιείτο η εκδήλωση, έγιναν ανακοινώσεις με τις οποίες χαρακτήριζαν τους διαδηλωτές άθεους, χωρίς πίστη, Ελληνόσπορους και συλητές. Στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook, ο κ. Οζερσάι έγραψε, ανακοινώνοντας την πρόθεση να κινηθεί νομικά, ότι ο όρος συλητές για τους διαδηλωτές ήταν για να χειραγωγήσουν τον κόσμο και σε αυτό πρέπει να δώσουν απάντηση οι «θεσμοί», καλώντας τους «θεσμούς» να πουν γιατί χρησιμοποιήθηκαν δημόσια ηχεία για να στείλουν τέτοια μηνύματα για μια ειρηνική διαδήλωση.

Η Αφρίκα γράφει σήμερα ότι με παρακίνηση από τα τζαμιά, κάποιοι κάτοικοι προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές και τους ανέκοψαν το δρόμο λίγο έξω από το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο. Οι κάτοικοι, αναφέρει, έβριζαν τους διαδηλωτές, τους επιτέθηκαν και προσπάθησαν να τους λιντσάρουν ενώ οι «αστυνομικοί» αρχικά απλά κοίταγαν. Στην εκδήλωση, προστίθεται, μετείχε και το κόμμα Νέα Κύπρος φέροντας πανό που έγραφε «Νομάρχη, πάρε τα χέρια σου από τη μύτη μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα