Ενημέρωση Βουλής για νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης ΚΑ ζητάει το ΕΥΡΩΚΟ

13:30 28/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ενημέρωσης για το περιεχόμενο του νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών θα πρέπει να τύχει η Βουλή ώστε να διαπιστωθεί αν αυτό συνάδει με τις εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων της KLM – Airfrance, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης.
Την ίδια ώρα η Παγκύπρια Συντεχνία

Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) δια του Προέδρου της Πέτρου Σουπουρή κάνει λόγο για «μεταλλαγμένο σχέδιο» και θέτει θέμα βιωσιμότητάς του.

Ο κ. Συλλούρης, ο οποίος μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε με τη συντεχνία των πιλότων του κρατικού αερομεταφορέα, ανέφερε ότι «η ενημέρωση που είχα από τη συντεχνία είναι ανησυχητική διότι φαίνεται ότι δεν πληροφορηθήκαμε σωστά τις προθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών – αν έτσι έχουν τα πράγματα – δηλαδή, άλλα μας είπαν στη Βουλή για να πάρουν την έγκριση των λεφτών και με άλλο σχεδιασμό προχωρούν, αυτό θα πρέπει να εξεταστεί».
Ερωτηθείς κατά πόσον θεωρεί ότι εξαπατήθηκε η Βουλή, είπε ότι «πρέπει να ενημερωθούμε πρώτα», προσθέτοντας ότι «προκύπτει θέμα πρώτα ενημέρωσης και μετά να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ είπε ότι «έχουμε μπροστά μας σήμερα ένα νέο σχέδιο καινούριο, της διεύθυνσης των Κυπριακών Αερογραμμών», προσθέτοντας ότι «η συντεχνία μας υποστήριξε το σχέδιο που έχει εγκριθεί από τη Βουλή – η οποία που έχει δώσει 31 εκ – το σχέδιο KLM – Airfrance και αυτό πρέπει να γίνει, όχι οποιοδήποτε άλλο καινούριο σχέδιο το οποίο έχει κάνει τώρα η διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών».
Σε ερώτηση ποια είναι η διαφορά του παλιού με το καινούριο σχέδιο, ο κ. Σουπουρής είπε ότι «είναι τεράστιες οι διαφορές». Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε τρεις διαφορές από το σχέδιο των ξένων εμπειρογνωμόνων, ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις 407 ατόμων, ότι δεν θα αλλάξει η διεύθυνση, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα εξοικονομήσεις της τάξης των 15 εκ. ευρώ το χρόνο και δεν θα αποξενωθούν οποιαδήποτε τμήματα. Επιπρόσθετα, ο κ. Σουπουρής ανέφερε ότι «δεν μας λένε αν το καινούριο σχέδιο που έχουν σκεφτεί είναι βιώσιμο», διερωτούμενος «ποιος θα πληρώσει τις ζημιές»;

«Εδώ και ένα χρόνο πολεμούμε γι αυτό το σχέδιο», είπε, «πήραν τα 31 εκ. γι αυτό το σχέδιο και τώρα βλέπουμε ένα μεταλλαγμένο σχέδιο, το οποίο εμείς δεν θα δεχθούμε μέχρι να γίνουν αυτά που ενέκρινε η Βουλή».
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ ανέφερε ότι η συντεχνία του δεν ενημερώθηκε επακριβώς ποιες περικοπές στο προσωπικό προβλέπονται στο νέο σχέδιο. «Οι άλλες συντεχνίες νομίζω ενημερώθηκαν, γύρω στα 270 άτομα – διαβάζουμε από τις εφημερίδες – αλλά αυτό το νέο σχέδιο δεν ξέρουμε αν είναι βιώσιμο», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα