Ελλάδα και Κύπρος αλληλέγγυες θα βγουν από την κρίση δηλώνουν Ομήρου – Καμένος

16:41 2/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ελλάδα και Κύπρος θα βαδίσουν μαζί αυτές τις δύσκολες ώρες για να φέρουν ξανά ευημερία, ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, διαβεβαίωσαν ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρόεδρος του Κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες

Πάνος Καμένος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την υπό τον κ. Καμένο αντιπροσωπεία του κόμματος που βρίσκεται στην Κύπρο με στόχο να εκφράσει συμπαράσταση στον κυπριακό λαό.

Ο Πρόεδρος της Βουλής στις δηλώσεις που ακολούθησαν, αφού διατύπωσε ιδιαίτερη χαρά για τη συνάντηση τους με την αντιπροσωπεία του κόμματος προσθέσε ότι με τον Πρόεδρο του διατηρούν μια μακρά σχέση φιλία και συνεργασία, καθώς συλλειτούργησαν στο χώρο της Αμυνας, ως Πρόεδρος ο κ. Ομήρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας της Βουλής της Αντιπροσώπων και ο κ. Καμένος ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων.

Αναφέροντας ότι υπήρξε μεταξύ τους μεγάλη συνεργασία και στο διεθνή χώρο ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τους Ανεξάρτητους Έλληνες για την επίσκεψη τους στην Κύπρο, σε αυτές τις κρίσιμες, δραματικές ώρες για τον Κυπριακό Ελληνισμό, για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους προς το δοκιμαζόμενο λαό μας.

Συνεχίζοντας είπε ότι η συμπαράσταση της Ελλάδας «μας δίνει ελπίδες και κουράγιο για να αντέξουμε τη δοκιμασία» και επανέλαβε ότι η κρίση που διέρχεται η Κύπρος είναι μια κρίση, η οποία στοχεύει στην εξουθένωση του κυπριακού Ελληνισμού, να τεθεί υπό αποικιοκρατική δουλεία τονίζοντας ότι το καθήκον μας είναι να αντισταθούμε.

Λέγοντας πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αντιμετωπίζουμε οικονομικό πρόβλημα, σημείωσε ότι « αναμέναμε αλληλεγγύη από τους εταίρους και αντί αλληλεγγύης, δυστυχώς, έχουμε εισπράξει προσφορά χολής και όξους».

Περαιτέρω επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα, διατύπωσε την άποψη ότι οι ευγένειες και οι φιλοφρονήσεις δεν χωρούν υπό τέτοιες συνθήκες.

Θα πρέπει να δούμε κατάματα την αλήθεια, συνέχισε διατυπώνοντας τη θέση ότι σήμερα το μεγάλο πατριωτικό χρέος μας είναι να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις για ταχύτατη έξοδο από μνημόνια δανειακές συμβάσεις και απαλλαγή από την Τρόικα, συνέχισε επαναλαμβάνοντας πως δεν είναι μόνο οικονομικά τα δεσμά, αλλά και δεσμά που αφορούν στην εθνική μας κυριαρχία.

Περαιτέρω ανάφερε ότι υπάρχουν μπροστά μας ζητήματα όπως το Κυπριακό, η αξιοποίηση του φυσικού αερίου, που δεν είναι νοητό να τίθενται κάτω από εγκρίσεις οποιουδήποτε τρίτου.

Ο κ. Καμένος λέγοντας ότι νιώθει τιμή για τη συνάντηση με έναν «πατριώτη» όπως προσφώνησε τον κ. Ομήρου, Πρόσθεσε: «Ένα Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων που τόλμησε να πει ένα μεγάλο όχι, το οποίο πέρα από τον Κυπριακό Ελληνισμό εκπροσωπούσε και το σύνολο του ελληνικού λαού που επί τρία χρόνια υπέστη την εξαθλίωση, την προσπάθεια απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, την ξένη κατοχή».

Την ξένη κατοχή εκείνων που την ώρα που προαποφασίζουν προσπαθούν να κτυπήσουν τα έθνη και περήφανους λαούς, είπε ο κ. Καμένος, αναφέροντας ότι οι άνεργοι στην Ελλάδα είναι 1.800.000, με επιχειρήσεις να κλείνουν εξαθλίωση αυτοκτονίες, διατύπωσε τη θέση πως η προσπάθεια εταίρων μας με δημόσιες δηλώσεις να εξαθλιώσουν και να ταπεινώσουν τον Ελληνισμό συνεχίζεται και στην Κύπρο.

Ο κ. Καμένος παρατήρησε ότι μια πολύ ισχυρή οικονομία με ένα πολύ ισχυρό τραπεζιτικό σύστημα, το οποίο αποφάσισαν να κτυπήσουν, πρώτα από όλα με παραλείψεις και της Ελλάδος και ζήτησε δημόσια συγνώμη εκ μέρους του ελληνικού λαού επειδή όπως ανέφερε το κούρεμα των 5 δις ήταν η αρχή της δημιουργίας των προβλημάτων.

Είπε ότι «παρατηρούμε μια επίθεση σε μια νεοεκλεγμένη Κυβέρνηση, ένα νεοεκλεγμένο Πρόεδρο και σε μια νεοεκλεγμένη Βουλή χωρίς να αφήσουν καν περιθώριο μιας μέρας από την ανάληψη των καθηκόντων και προσπαθούν να νε εντάξουν στη λογική των μνημονίων, σε δρόμο χωρίς επιστροφή και την Κύπρο όπως το έκαναν με την Ελλάδα αντισυνταγματικά και άκυρα».

Στη συνέχεια ο κ. Καμένος εξέφρασε την ελπίδα ότι τη δύσκολη αυτή μέρα που περνά η Κυπριακή Δημοκρατία και ο κυπριακός λαός το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας να βρει και αξιοποιήσει τη δυνατότητα εξόδου και να αποφύγει το μνημόνιο, γιατί, παρατήρησε, εκτός από τους εταίρους στην ΕΕ υπάρχουν και άλλοι σύμμαχοι, υπάρχουν ομόδοξοι λαοί και κράτη τα οποία είναι έτοιμα να σταθούν δίπλα μας.

«Η Κύπρος έχει τεραστίου ενδιαφέροντος γεωπολιτική θέση και θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτό το χώμα έχει ποτιστεί με πολύ αίμα για να παραδοθεί άνευ όρων στους τραπεζίτες. Τους ξένους τοκογλύφους», είπε προσθέτοντας ότι «αυτός ο τρόπος εδώ έχει ποτιστεί με αίμα ηρώων και δεν θα παραδοθεί κατά αυτό τον τρόπο».

Ο κ. Καμένος είπε ακόμα πως θέλει να καταστήσει ξεκάθαρο ότι όχι μόνο οι «Ανεξάρτητοι `Ελληνες, αλλά όλοι οι Έλληνες είμαστε δίπλα, προσθέτοντας ότι τα εγκλήματα του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν.

«Οι στιγμές αυτές που θα πρέπει σύσσωμος ο Ελληνισμός και της μητροπολιτικής Ελλάδας, αλλά και ο κυπριακός Ελληνισμός να απαντήσει με μια φωνή με τη φωνή της αντίστασης, με την φωνή της υπερηφάνειας με τη φωνή της ενότητας και το μόνο όπλο εναντίον του Ελληνισμού ήταν πάντα η διχόνοια» αναφέροντας ότι «δεν θα την επιτρέψουμε θα μας βρούνε απέναντι τους σαν μια γροθιά, θα δούνε εθνικά κυρίαρχα κράτη που δεν παραδίνουν κυριαρχία και δεν παραδίνουν ποτέ την αξιοπρέπεια τους».

«Θα είμαστε μαζί, θα παλέψουμε μαζί και θα ξαναπελευθερωθούμε μαζί», είπε καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα