Έκθεση αφίσας με θέμα την βία εναντίον των γυναικών στην Πάφο

12:16 28/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με την ευκαιρία της διεθνούς μέρας για την καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών, η Επιτροπή Νέων Γυναικών Πάφου διοργάνωσε έκθεση αφίσας με θέμα την έμφυλη βία. Η έκθεση αφίσας έγινε στα πλαίσια του προγράμματος «Νέα Γενιά εν Δράση» στο οποίο συμμετέχει η Επιτροπή Νέων Γυναικών Πάφου με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία γύρω από την καταπολέμηση στερεότυπων αντιλήψεων για τον ρόλο των δύο φύλλων, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Νικολάου η οποία

παρουσίασε την έκθεση, ανέλυσε την σημασία της ενημέρωσης των γυναικών για τα δικαιώματα τους και επεξήγησε το πλάνο της Επιτροπής για τις επόμενες δράσεις της.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε και η Βουλευτής του ΑΚΕΛ και Γ.Γ της ΠΟΓΟ Σκεύη Κουκουμά. Η κ Κουκουμά ανέφερε την αντίφαση που παρουσιάζεται στο ζήτημα της βίας ενάντια στις γυναίκες η οποία «παρά το ότι είναι η πιο διαδεδομένη μορφή βίας στον πλανήτη είναι κα ταυτόχρονα η πιο αποσιωπημένη μορφή βίας» .

Μέσα από την ομιλία της η Γ.Γ της ΠΟΓΟ ανέδειξε το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών ως ένα φαινόμενο που συναντάτε σε παγκόσμιο επίπεδο με τις ρίζες του να αγγίζουν το ίδιο το σύστημα και μάλιστα με τρόπο που να μην κάνει διακρίσεις ηλικιακές, κοινωνικοοικονομικές, θρησκευτικές ή άλλες ως προς την εμφάνιση του.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας τουλάχιστον το 28% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα έχει υποστεί κάποιας μορφής κακοποίηση ενώ το 60% των γυναικών που βιώνουν τα περιστατικά βίας δεν αναφέρουν ποτέ σε κανένα ότι ασκήθηκε βία εναντίων τους. Ενδεικτικό όμως των στερεότυπων που επικρατούν στην κυπριακή κοινωνία και ο φόβος που υπάρχει ανάμεσα στις γυναίκες για τα επακόλουθα, είναι το γεγονός ότι μόνο 2% των θυμάτων προχωρούν σε καταγγελία του περιστατικού.

Η Γ.Γ της ΠΟΓΟ κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις και διεκδικήσεις της ΠΟΓΟ αναφορικά με την έμφυλη βία.

Το σημαντικότερο όμως, είπε, είναι να αναπτυχθούν οι δράσεις πρόληψης με σημαντικότερη την συμπερίληψη των ζητημάτων ισότητας μέσα στα νέα αναλυτικά προγράμματα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα