Εκταμιεύει κονδύλια άμεσα η ΕΤΕπ, μετά την υπογραφή συμφωνίας με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ

10:33 14/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην άμεση εκταμίευση κονδυλίων μέχρι 750 εκατ. ευρώ προχωρά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον Πρόεδρο της ΕΤΕΠ  Βέρνερ Χόγιερ.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται για την υπογραφή πρωτοκόλλου συμφωνίας εγγυήσεων, με το οποίο απεγκλωβίζονται οι εκταμιεύσεις δανείων, ενώ παράλληλα δημιουργούνται

και νέες χρηματοδοτήσεις, υπό την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Με τη συμφωνία αυτή μπορούν να προχωρήσουν οι εκταμιεύσεις δανείων συνολικού ύψους 750 εκ. ευρώ, σε τομείς όπως η ενέργεια, η παιδεία, οι μεταφορές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικότερα οι τελευταίες θα απορροφήσουν από το συνολικό πακέτο περίπου 440 εκατομμύρια ευρώ, παρέχοντας σημαντική ένεση ρευστότητας στην αγορά.

«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που φέρνει πραγματικό χρήμα στην οικονομία, σε μια εποχή που η έλλειψη ρευστότητας έχει προκαλέσει προβλήματα ασφυξίας στην αγορά. Και η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί αυτή ακριβώς τη βούλησή μας», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα