Σόϊμπλε: Το ευρώ είναι τώρα ακόμη πιο βιώσιμο

09:43 14/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ευρώ είναι ακόμη πιο βιώσιμο, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόϊμπλε προσερχόμενος το πρωί στο Άτυπο Συμβούλιο Οικονομικών Δημοσιονομικών Υποθέσεων στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Κληθείς κατά την άφιξή του να σχολιάσει τις πρόσφατες αποφάσεις από την ΕΚΤ και το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο και κατά πόσο αυτές δείχνουν ότι το ευρώ βρίσκεται πάνω σε πιο σταθερές βάσεις, ο κ. Σόϊμπλε είπε ότι «όπως

πάντα αποφάσεις από συνταγματικό δικαστήριο και διοικητικά σώματα, όπως η ΕΚΤ είναι βοηθητικές προς την κατεύθυνση να καταστεί το ευρώ ακόμη πιο βιώσιμο».

Το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης απέρριψε προχθές τις έξι προσφυγές που είχε ενώπιόν του και ενέκρινε τη διοχέτευση 700 δισεκατομμυρίων ευρώ στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ως νόμιμη, δίδοντας έτσι το “πράσινο φως” για τη λειτουργία του Μηχανισμού.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα «Αμεσες Νομισματικές Συναλλαγές», το οποίο της επιτρέπει να προχωρήσει σε απεριόριστες αγορές ομολόγων κρατών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρηματοδότησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα