Εκπρόσωπος: Η Τουρκία είναι που προκαλεί τις συνθήκες απομόνωσης των Τ/κ

16:32 25/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αυτός που προκαλεί τις συνθήκες απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων είναι η Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, κατηγορώντας, παράλληλα, τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου για κωλυσιεργία στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο και σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Ερογλου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «με δηλώσεις του, ο κ. Ερογλου κατηγορεί τους Ελληνοκύπριους ότι τάχα θέλουν τους Τουρκοκύπριους απομονωμένους».

«Αυτή που προκαλεί τις συνθήκες

απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων είναι η Τουρκία με τη συνέχιση της παράνομης κατοχής μεγάλου μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων», πρόσθεσε.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι η Τουρκία που θίγει την αξιοπρέπεια των Τουρκοκυπρίων και τους συμπεριφέρεται ως να είναι σκλάβοι. Για αυτό ακριβώς το λόγο, οι Τουρκοκύπριοι έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της παρουσίας της Τουρκίας στην Κύπρο».

«Ο κ. Ερογλου κατηγορεί, επίσης, τους Ελληνοκύπριους ότι δήθεν κωλυσιεργούν στις συνομιλίες. Αυτός που κωλυσιεργεί είναι ο ίδιος ο κ. Ερογλου, αφού αθετεί δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του ΓΓ του ΟΗΕ και υπαναχωρεί από συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν στις διαπραγματεύσεις», είπε.

Καταλήγοντας, είπε ότι «τα όσα δε λέει περί ύπαρξης δύο λαών και δύο κρατών στην Κύπρο, συγκρούονται κάθετα με τα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ και αυτά που λέει καταδεικνύουν ότι ο κ. Ερογλου επιχειρεί να ακυρώσει την αμοιβαία συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού, η οποία προβλέπεται σε ψηφίσματα του ΟΗΕ και που είναι η επανένωση του τόπου και του λαού στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, όπως την περιγράφουν τα Ηνωμένα Εθνη, για ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα