Έκκληση Α. Νεοφύτου για φειδώ λόγων για τη Λαϊκή

15:48 25/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δηλώσεις για στήριξη ή χρεοκοπία της Λαϊκής Τράπεζας και δη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μόνο ζημιά προκαλούν, εκτιμά ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, καλώντας κόμματα και οικονομικούς παράγοντες σε φειδώ λόγων και συνετή συμπεριφορά ώστε να μην προκληθεί περαιτέρω ζημιά στην τράπεζα.

«Πρώτα

θα κάνω αυτοκριτική, λέγοντας ότι για αυτό το σοβαρό ζήτημα πρέπει να περιορίσουμε αν όχι απόλυτα τουλάχιστον στο ελάχιστο τις δημόσιες παρεμβάσεις για στήριξη Λαϊκής», ανέφερε σε δηλώσεις του στη Βουλή, προσθέτοντας ότι «είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη από όλες τις άλλες που στήριξαν τράπεζες και δημιουργούμε όλο αυτό το θόρυβο».

Παρατηρώντας ότι δικαιολογημένα γίνεται συζήτηση γιατί θα χρειαστεί ο Κύπριος φορολογούμενος να δώσει αυτή τη στήριξη, πρόσθεσε πως την ίδια ώρα η συνέχιση αυτών των δημόσιων παρεμβάσεων από οποιοδήποτε – είτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που από την Αυστρία μίλησε για χρεοκοπία της Λαϊκής, είτε από εμάς τους Βουλευτές, ή τα πολιτικά κόμματα, ή ακόμα από μέλη ΔΣ – προξενεί μεγάλη ζημία και για τη Λαϊκή και για την οικονομία του τόπου.

«Δημιουργούμε ανασφάλειες στο προσωπικό που πρέπει να το στηρίξουμε και να έχει ψηλό ηθικό για να νιώσει ότι πάνω σε αυτούς θα στηριχθεί η εξυγίανση και το δυνάμωμα της Λαϊκής Τράπεζας,» είπε πρόσθετα ο κ. Νεοφύτου.

«Θεωρούμε ότι με όλες αυτές τις δημόσιες παρεμβάσεις και ειδικά όταν ακούει κάποιος από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι χρεοκοπεί η Λαϊκή, προκαλείται ανασφάλεια στους καταθέτες», είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, στέλνοντας, όπως είπε, ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν κινδυνεύει ούτε ένα σεντ από οποιαδήποτε κατάθεση, είτε πρόκειται για κατάθεση μερικών χιλιάδων ευρώ, είτε των μερικών δισεκατομμυρίων.

«Με τη χώρα μας στην ευρωζώνη και τους μηχανισμούς στήριξης που έχουν δημιουργηθεί έχουμε την επιπρόσθετη ασφάλεια», είπε ακόμα και συμπλήρωσε πως «όλοι μας με αίσθημα εθνικής ευθύνης να συμπεριφερθούμε τις επόμενες μέρες και επόμενες βδομάδες με τρόπο τέτοιο που να μην συνεχίσουμε να προξενούμε ζημία στην ίδια την εθνική οικονομία και στη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου».

Keywords
Τυχαία Θέματα