Εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης την Κυριακή

16:06 17/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γενικός Εφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την Εκλογική Νομοθεσία, κατά τη διάρκεια της διαλογής και της καταμέτρησης των ψήφων δεν επιτρέπεται η κατοχή ή χρήση από τους επί της διαλογής αντιπροσώπους των συνδυασμών/υποψηφίων οποιωνδήποτε ψηφοδελτίων ή εντύπων καταγραφής των αποτελεσμάτων ή ειδών γραφικής ύλης καθώς και η χρήση κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Εφόρου Εκλογών, οι αντιπρόσωποι θα είναι απλοί παρατηρητές της όλης διαδικασίας, η οποία θα επιτελεστεί αποκλειστικά και μόνο από τους δημόσιους λειτουργούς.

Επιπρόσθετα, ο Γενικός Εφορος Εκλογών

τονίζει ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου των εκλογέων, για τη διενέργεια αδιάβλητων και αντικειμενικών εκλογών.

Ο Γενικός Εφορος Εκλογών τονίζει ότι απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων, εντός του εκλογικού κέντρου, από οποιοδήποτε πρόσωπο, πλην του προεδρεύοντος υπαλλήλου για επικοινωνία με τον οικείο Εφορο ή Βοηθό Εφορο Εκλογών.

Εν τω μεταξύ, σε τρία εκλογικά κέντρα θα ψηφίσουν οι εγκλωβισμένοι στις δημοτικές εκλογές. Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εφορος Εκλογών Ανδρέας Ασσιώτης, για τις δύο ενορίες του Ριζοκαρπάσου, οι εγκλωβισμένοι θα ψηφίσουν στο Εκλογικό Κέντρο στο Λιοπέτρι, για τον Κορμακίτη και τον Ασώματο η ψηφοφορία θα γίνει στο Α` Δημοτικό Αγίου Δομετίου και για τα Καρπάσια η ψηφοφορία θα γίνει στο Δημοτικό Σχολείο Δασούπολης.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία για τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές και στο Αρχηγείο Αστυνομίας λειτουργεί αίθουσα διαχείρισης κρίσεων υπό τον Αρχηγό Μιχάλη Παπαγεωργίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα