Μάρια Ιωάννου: Θα ήθελα να δουλέψω στο εξωτερικό

16:06 17/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ηθοποιός, σεναριογράφος και ψυχολόγος. Είναι γυναίκα οπλισµένη µε ταλέντο και γνώσεις και δεν δίστασε ποτέ να ακολουθήσει την καρδιά της µέχρι να βρει το µονοπάτι της. Η Μαρία Ιωάννου, εκτός από το ρόλο της «Έλενας» που έχει στα «Άσπρα µπαλόνια», είναι επίσης το πρόσωπο που θα µας συνοδεύσει την παραµονή της Πρωτοχρονιάς στο 2012 µέσα από το εορταστικό πρόγραµµα του ΣΙΓΜΑ µαζί µε τον Ανδρέα ∆ηµητρόπουλο. 

Σεναριογράφος και

ηθοποιός. Ποιο σε εκφράζει περισσότερο;

Και οι δύο ιδιότητες µε εκφράζουν, κάθε µία είναι δηµιουργική µε το δικό της τρόπο. Το γράψιµο πάντως, µου βγαίνει πιο αβίαστα. Με την υποκριτική χρειάζεται να µπω σε µία ιδιαίτερη κατάσταση και αυτό δεν γίνεται πάντα χωρίς ζόρισµα.

Ποια είναι η «συνταγή» για ένα καλό σενάριο;                                        

Μία καλή ιδέα και να µπορείς να «χτίσεις» την ιστορία σου καλά. Να φτιάξεις χαρακτήρες που να αφορούν στον κόσµο, να τον κάνεις να ταυτίζεται µαζί τους. Νοµίζω αυτά είναι τα στοιχεία, αλλά από εκεί και πέρα χωρίς ταλέντο, όλα είναι στείρα και στεγνά. Πάντα λείπει κάτι.

Πώς οργανώνεις το χρόνο σου ώστε να προλαβαίνεις όλα όσα κάνεις;

Συνήθως τις καθηµερινές βρίσκοµαι στα γυρίσµατα και τα σαββατοκύριακα γράφω.

Μένεις µόνιµα στην Κύπρο τώρα ή πηγαινοέρχεσαι στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα έχω να πάω από το Φεβρουάριο που ήταν το τελευταίο µου γύρισµα στη «Ζωή της άλλης». Έχουµε όµως προγραµµατισµένο σε λίγες ηµέρες ένα ταξίδι στο Λονδίνο, όπου θα πραγµατοποιήσουµε γυρίσµατα για τα «Άσπρα µπαλόνια».

Με εµπειρία και στην Ελλάδα και την Κύπρο, πού προτιµάς να εργάζεσαι;

Εδώ είναι το σπίτι µου, η οικογένειά µου, ανέκαθεν ένιωθα ότι εδώ είναι η βάση µου. Αν έχεις µία καλή πρόταση από το εξωτερικό, φυσικά και το σκέφτεσαι, αλλά δεν θα µπορούσα να πάω να ζήσω εκεί και να κυνηγώ τη δουλειά.

Τι καινούργιο ετοιµάζεις;

Είµαι full time «Άσπρα µπαλόνια»! Με µία εξαίρεση, µια και θα παρουσιάσω µαζί µε τον Ανδρέα ∆ηµητρόπουλο το πρωτοχρονιάτικο πρόγραµµα του ΣΙΓΜΑ, κάτι για το οποίο νιώθω πολύ χαρούµενη αφού το κανάλι µε επέλεξε και µε εµπιστεύτηκε. Νιώθω ότι µε τιµά αυτό και τους ευχαριστώ.

Τι ρόλο θα ήθελες πολύ να υποδυθείς;

Θα ήθελα να υποδυθώ µία τρελή ή µία γυναίκα µε ειδικές ανάγκες. Όσον αφορά στο θέατρο, µε ενδιαφέρει το κλασικό ρεπερτόριο.

Θα πήγαινες στο εξωτερικό για ένα ρόλο που θα σου άρεσε να υποδυθείς;

Και βέβαια, αν είχα τέτοια πρόταση.

Ποιος ρόλος που έχεις ενσαρκώσει µέχρι σήµερα σε αντιπροσώπευε περισσότερο και γιατί;

Νοµίζω η «Κατερίνα» στο «Μίλα µου», αν κρίνω και από το τι µου λέει ακόµα ο κόσµος για εκείνο το ρόλο, για τον αυθορµητισµό και το δυναµισµό της. Η «Κατερίνα» ήταν όπως ήµουν εγώ πριν από δέκα χρόνια. Νοµίζω µεγαλώνοντας µοιάζω πιο πολύ στην «Έλενα», την ηρωίδα που ερµηνεύω φέτος. Είναι µια πιο ώριµη και πιο ελεγχόµενη γυναίκα µε το συναίσθηµα και το δυναµισµό της αλλά και τη λογική παράλληλα. Η «Κατερίνα» µπορούσε να τα σπάσει όλα αν ένιωθε αδικία, η

Keywords
Αναζητήσεις
μαρία ιωάννου ψυχολόγος κύπρος
Τυχαία Θέματα