Ικανοποιημένος ο Καζαμίας από την ψήφιση του Προϋπολογισμού

16:06 17/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Την ικανοποίησή του από την υπερψήφιση του προϋπολογισμού για το 2012 εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, καλώντας τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν κατά μέρος τις όποιες μικροκομματικές σκοπιμότητες και να στείλουν μήνυμα αισιοδοξίας προς τον κυπριακό λαό.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο κ. Καζαμίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όσους συνέβαλαν να υπερψηφιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός και σε όσους εργάστηκαν για την

ψήφιση των νομοσχεδίων, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι ”δικαιούμαστε να ελπίζουμε ότι με ευκολότερο πλέον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε την εσωτερική οικονομική κατάσταση”.

Σε ερώτηση κατά πόσο οι περικοπές και τα σταυρώματα στον προϋπολογισμό δημιουργούν προβλήματα, ο Υπουργός Οικονομικών είπε πως ”μπορεί λειτουργικά να δυσκολευόμαστε λίγο περισσότερο από ότι θα θέλαμε”. Σημείωσε παράλληλα πως ο ίδιος θα επιθυμούσε περισσότερη κατανόηση σε σχέση με θέματα που αγγίζουν την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.

”Μερικές εξηγήσεις που δώσαμε λήφθηκαν πολύ σοβαρά υπόψη και έτσι έγιναν διαφοροποιήσεις της τελευταίας στιγμής με τη μη δέσμευση κάποιων κονδυλίων”, είπε και πρόσθεσε ”η πρόταση της Κυβέρνησης ήταν ο προϋπολογισμός όπως κατατέθηκε και εκφράσαμε τις διαφωνίες μας με τις οποιεσδήποτε τροποποιήσεις, αλλά από την άλλη επιδεικνύουμε κατανόηση σε κάποιες ευαισθησίες που θέλει η Βουλή για τους δικούς της λόγους να προτάξει και είμαστε έτοιμοι και πιστεύω και η Βουλή, να συνεργαστούμε έτσι ώστε να μην υπάρξει δυσλειτουργία στην επίτευξη των καθηκόντων μας ως εκτελεστική εξουσία”.

Σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις του οίκου Fitch για νέα υποβάθμιση της οικονομίας, είπε πως κάποια πράγματα δεν δικαιολογούνται και ”ήταν πολιτική σκοπιμότητα από το συγκεκριμένο οίκο αξιολόγησης, αλλά δεν ήταν στο στόχαστρο η Κύπρος καθώς η έκθεση την οποία δημοσιοποίησαν έθεσε σε τροχιά παρακολούθησης ακόμη πέντε χώρες”.

”Από όλες αυτές τις χώρες κρίνω και από το μέγεθος των μακροοικονομικών δεικτών, όπως είναι το δημόσιο χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα όπως προδιαγράφεται για το 2012 – που θα είναι αισθητά κάτω από το 3% και ευελπιστώ ότι θα είναι και κάτω από το 2,5% – μας επιτρέπει να απαιτήσουμε και από τους Fitch και από όποιους άλλους αξιολογητές, να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη αυτήν την πολιτική συναίνεση που έχει επιδειχθεί”, συμπλήρωσε.

Πέραν από την ουσία των μέτρων που λαμβάνονται, συνέχισε, ”σημασία ως μήνυμα προς τα έξω έχει η ομοθυμία την οποία επιδεικνύει το πολιτικό σύστημα της χώρας και είναι ακριβώς εδώ που θέλω να διαβιβάσω την παράκληση μου προς όλες τις κομματικές και πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αφήσουμε κατά μέρος της μικροκομματικές ή άλλες πολιτικού περιεχομένου σκοπιμότητες και να στείλουμε έστω ένα μικρό μήνυμα αισιοδοξίας προς τον κυπριακό λαό, προς τους συμπατριώτες μας”.

Πρόσθεσε δε ότι ”με την ψήφιση του προϋπολογισμού και των μέτρων και την πολιτική θέληση και βούληση που όλοι έχουμε ανεξαιρέτως ως πολιτικές δυνάμεις, δικαιούμαστε να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία, να δώ

Keywords
Τυχαία Θέματα