Δημοσιοποίηση ονομάτων για τα ληγμένα προϊόντα ζητά ο σύνδεσμος Υπεραγορών

16:46 5/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τη δημοσιοποίηση του ονόματος του εμπόρου, της εταιρείας του, των επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζεται αλλά και τις ονομασίες όλων των προϊόντων των οποίων έχει παραποιηθεί η ημερομηνία λήξης τους, ζητά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών.

Με αφορμή το χθεσινό εντοπισμό ληγμένων προϊόντων σε αποθήκη στη Λεμεσό, ο Εκτελεστικός Γραμματέας του ΠΑ.Σ.ΥΠΕ, Ανδρέας Χατζηαδάμου, ανέφερε πως ο Σύνδεσμος έχει καταγγείλει εδώ και χρόνια τη δράση διαφόρων προσώπων που παρανομούν, “χωρίς να γίνεται

απολύτως τίποτα”.

“Θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν ανοικτά τα μάτια τους και να παρακολουθούν στενά όλους αυτούς, για να προστατευθεί ο Κύπριος καταναλωτής”, είπε και σημείωσε πως “η μόνη προστασία που του παρέχουμε είναι να δημοσιοποιηθούν όλα αυτά τα υποστατικά και όλες αυτές οι επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζονται”.

Τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει αυστηρότερη νομοθεσία για τέτοιες υποθέσεις, προσθέτοντας πως ο Σύνδεσμος διερευνά τρόπους για τροποποίηση της νομοθεσίας, ούτως ώστε να υπάρχουν αποτελεσματικές ποινές που “θα ξεριζώνουν αυτά τα φαινόμενα μια και καλή”.

Εκτός από τον Κύπριο καταναλωτή, συνέχισε, από τη δράση αυτών των εμπόρων πλήττονται και οι υπεραγορές αλλά και οι προμηθεύτριες εταιρείες “και ο κάθε ένας σωστός επαγγελματίας, οργανωμένος επαγγελματίας, ο οποίος καταβάλλει τους φόρους του, ο οποίος λειτουργεί και δραστηριοποιείται σύμφωνα με τις νόμιμες διατάξεις που απορρέουν από την Κυπριακή Δημοκρατία και σύμφωνα με τους κανονισμούς που υπάρχουν”.

Για την υπόθεση δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ο οποίος ανέφερε πως αυτή διερευνάται από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες και η αστυνομία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια που θα της ζητηθεί.

Πρόσθεσε ακόμη πως τα χιλιάδες προϊόντα που εντοπίστηκαν έχουν δεσμευθεί αμέσως και παραμένουν στην αποθήκη που εντοπίστηκαν, ενώ μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει γνωστή η αξία τους.

Σύμφωνα εξάλλου με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, έχει διαβιβαστεί φωτογραφικό υλικό στις εταιρείες παρασκευής των προϊόντων στο εξωτερικό και αναμένεται ενημέρωση για το κατά πόσο οι ημερομηνίες λήξης που αναγράφονται είναι αυθεντικές ή όχι, ενώ όσα προϊόντα διαπιστωθούν ότι είναι ληγμένα θα καταστραφούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα