Υπ. Άμυνας: Οι συνθήκες του ατυχήματος με τη χειροβομβίδα διερευνώνται

15:36 5/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Οι συνθήκες του ατυχήματος στην Εθνική Φρουρά με την έκρηξη χειροβομβίδας διερευνώνται, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών και Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Σωκράτης Χάσικος, λέγοντας, παράλληλα ότι θα αναμένει το αποτέλεσμα της έρευνας για να τοποθετηθεί στο θέμα της ασφάλειας.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Χάσικος, ερωτηθείς σήμερα για το θέμα της έρευνας που έχει διαταχθεί για το ατύχημα είπε ότι οι συνθήκες διερευνώνται και ευχήθηκε αρχικά ταχεία ανάρρωση των

δύο τραυματιών. “Πληροφορήθηκα σήμερα με μεγάλη χαρά, από το ιατρικό ανακοινωθέν που έχει εκδοθεί, ότι ο πιο σοβαρά τραυματισμένος, ο εθνοφρουρός, πηγαίνει πολύ καλύτερα. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση υγείας του άλλου τραυματία στελέχους της Εθνικής Φρουράς, είναι καλή”, είπε.

Ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα παραδώσει το Υπουργείο Άμυνας στο νέο Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη, ο οποίος και θα αναλάβει το χειρισμό της υπόθεσης.

Ερωτηθείς σχετικά με την ασφάλεια των πυρομαχικών στην Εθνική Φρουρά, ο κ. Χάσικος δήλωσε ότι για το συγκεκριμένο ατύχημα ακούστηκαν και λέχθηκαν πολλά. “Προσωπικά, προτιμώ να αναμένω τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται τώρα. Να προσθέσω με ένα τρόπο πιο γενικό ότι και στο παρελθόν είχαμε περιπτώσεις όπου αστοχία υλικού δημιουργούσε προβλήματα. Να περιμένουμε όμως την ολοκλήρωση της έρευνας”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα