ΔΗΚΟ: Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ρίχνει λάδι στη φωτιά που αν δεν σβήσει έγκαιρα…

18:05 11/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Φώτης Φωτίου προέβη σήμερα στις πιο κάτω δηλώσεις, για δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ α. Κυπριανού, στο ΡΙΚ:

Με έκπληξη ακούσαμε, σε συνέντευξη του στη μεσημβρινή ενημερωτική ζώνη της τηλεόρασης του ΡΙΚ, τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού να χαρακτηρίζει ως πολιτικό πραξικόπημα

την πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος για κοινή συλλογική προσπάθεια όλων των πολιτικών δυνάμεων να αναζητήσουν τις λύσεις της διακυβέρνησης που μπορεί να βγάλει με δημοκρατικό τρόπο την πατρίδα μας από τη σημερινή πρωτοφανή κρίση.

Εάν δεν πρόκειται για μια έξαρση αμετροέπειας, πολιτικής παραφοράς ή έστω στιγμιαίας απερισκεψίας, ο κ. Κυπριανού οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του.

Οφείλει τουλάχιστον να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν τη στιγμή που συνιστά προς κάθε κατεύθυνση «να χαμηλώσουν οι τόνοι», ο ίδιος να προβαίνει σε τέτοιους ανοίκειους χαρακτηρισμούς, αναφερόμενος μάλιστα στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Ένα Κόμμα που όλοι γνωρίζουν ότι αποτέλεσε στόχο πολιτικού πραξικοπήματος, δεν δίστασε ποτέ να αναλαμβάνει το οποιοδήποτε κόστος αναλογούσε στην υπεράσπιση της πολιτικής ομαλότητας και παραμένει σταθερά πιστό στις αρχές της συνταγματικότητας, της νομιμότητας και της δημοκρατικότητας, μέσα από τις οποίες διαμόρφωσε και τις σημερινές του προτάσεις για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και την επίτευξη της εθνικής συνεννόησης που απαιτεί η πολιτική σταθερότητα.

Ο κ. Κυπριανού συνιστά σε όλους να χαμηλώσουν τους τόνους. Δεν φαίνεται όμως να είναι σε θέση να συμπεριφερθεί με τον τρόπο που απαιτεί από τους άλλους να συμπεριφέρονται. Ρίχνει λάδι σε μια φωτιά που αν δεν σβήσει έγκαιρα, θα προκαλέσει χειρότερες καταστροφές από την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί.

Για αυτό, ή θα πρέπει να ανακαλέσει ή θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τους για τις εμπρηστικές, αψυχολόγητες και ανιστόρητες θεωρίες του.

Keywords
Τυχαία Θέματα