Ρεντινγκ: Το ευρώ και η ΕΕ, όπως τα διαμάντια, είναι για πάντα

14:34 4/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Σύνοδος της ΕΕ της περασμένης εβδομάδας έδειξε στους πολίτες και στον κόσμο ότι το ευρώ και η ΕΕ, όπως τα διαμάντια, είναι παντοτινά, δηλώνει η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας Βίβιαν Ρέντινγκ.

Σε συνέντευξή της στο ΚΥΠΕ, η κ. Ρέντινγκ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο την Πέμπτη μαζί με τους συναδέλφους της του Σώματος των Επιτρόπων, όπου θα έχει συναντήσεις με την κυπριακή Κυβέρνηση

για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, δηλώνει ανακούφιση ‘που κέρδισε η Ευρώπη’ στη Σύνοδο της περασμένης εβδομάδας, με την επίτευξη της συμφωνίας για περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Παράλληλα, αναφερόμενη στην Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, η κ. Ρέντινγκ εκφράζει την εκτίμηση ότι η Κύπρος αναλαμβάνει το πηδάλιο της ΕΕ σε μια περίοδο, που η ΕΕ πρέπει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών και να αναλάβει την απαραίτητη δράση για να εξέλθει η ΕΕ από την κρίση και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη.

Αναμένει ότι θα επιτευχθεί πρόοδος σε σημαντικά θέματα του χαρτοφυλακίου της κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών, τα οποία προωθούν την απλοποίηση διαδικασιών στον τομέα των διασυνοριακών πωλήσεων, την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και την ανάκτηση διασυνοριακών οφειλών.

Εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Λουκά Λουκά για το γεγονός ότι έχει θέσει το συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών και επιχειρήσεων, όπως αναφέρει, στην καρδιά της ατζέντας του τομέα Δικαιοσύνης για τους επόμενους έξι μήνες.

Ερωτηθείσα κατά πόσο υπάρχει περιθώριο βελτίωσης του κοινοτικού κεκτημένου στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης υπενθυμίζει την ισχύ του Ευρωπαϊκού Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων από το Δεκέμβριο του 2009 και σημειώνει ότι αποτελεί την πυξίδα που καθοδηγεί την ανάπτυξη όλων των πολιτικών της ΕΕ, καθιστώντας την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κεντρικό στοιχείο της ευρωπαϊκής νομοθετικής διαδικασίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ιδιότητα του ‘Ευρωπαίου πολίτη’, η κ. Ρέντινγκ αναφέρει ότι αναμένεται η επικύρωση της πρότασής της για την ονομασία του 2013 ως Ευρωπαϊκού Έτους Ευρωπαίων Πολιτών από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι είναι σε εξέλιξη ως τις 9 Σεπτεμβρίου δημόσια διαβούλευση, κατά την οποία ζητείται από τους πολίτες να αναφέρουν ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των ευρωπαϊκών δικαιωμάτων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα