Δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις οι αιγοπροβατοτρόφοι – Στο πλευρό τους ο ΔΗΣΥ

14:02 7/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι που η Κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα τους για καταβολή του 100% της κεφαλικής επιδότησης εμφανίστηκαν σήμερα οι αιγοπροβατοτρόφοι μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

Σημείωσαν ωστόσο πως είναι διατεθειμένοι να δεχτούν την καταβολή του 75% της κεφαλικής επιδότησης σε περίπτωση που υπάρξει ανάλογη αποκοπή της τάξης του 25% από τους μισθούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, των Υπουργών και των Βουλευτών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο

Αναστασιάδη, με την οποία ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών των αιγοπροβατοτρόφων με τους Αρχηγούς των κομμάτων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Πάφου Ευαγόρας Χρυσάνθου ανέφερε πως όλοι οι Αρχηγοί κομμάτων με τους οποίους συναντήθηκαν οι αιγοπροβατοτρόφοι τους είπαν ότι τα αιτήματα τους είναι δίκαια.

Επανέλαβε ότι το αίτημα των αιγοπροβατοτρόφων είναι όπως καταβληθεί το 100% της κεφαλικής επιδότησης, αναφέροντας σε σχέση με τα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης που πρότεινε ο Υπουργός Γεωργίας για το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό, ότι είναι καλοδεχούμενα αλλά δεν επιλύουν το πρόβλημα της κτηνοτροφίας ούτε και αποτελούν εθνικό σχέδιο στήριξης της κτηνοτροφίας.

Ο κ. Χρυσάνθου υπενθύμισε ότι οι αιγοπροβατοτρόφοι έχουν ήδη εξαγγείλει κινητοποιήσεις στην επαρχία Πάφου, ξεκαθαρίζοντας πως αυτές θα πραγματοποιηθούν αρχής γενομένης, την ερχόμενην Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου οπόταν και οι αιγοπροβατοτρόφοι θα συγκεντρώσουν τα ζώα τους στην Κυβερνητική Επαυλη Αχέλειας.

Όπως είπε ορισμένα ζώα θα τοποθετηθούν στην Κυβερνητική Επαυλη Αχέλειας και τα υπόλοιπα σε ορεινές περιοχές έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί ταλαιπωρία στους οδηγούς.

Ο κ. Χρυσάνθου ανακοίνωσε παράλληλα πως οι αιγοπροβατοτρόφοι είναι έτοιμοι να δεχτούν την καταβολή του 75% της κεφαλικής επιδότησης δεδομένης της οικονομικής κρίσης, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα υπάρξει ανάλογη αποκοπή, της τάξης του 25% και από τους μισθούς των Βουλευτών.

“Σίγουρα θα δεχτούμε την αποκοπή του 25% χωρίς κινητοποιήσεις γιατί καταλαβαίνουμε και την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κράτος. Νοουμένου όμως του ότι θα υποστούν ανάλογη μείωση στους μισθούς τους και οι Βουλευτές και ο Πρόεδρος και οι Υπουργοί, όχι μόνο οι κτηνοτρόφοι. Αν εξαγγείλουν οι Υπουργοί 25% μείωση του μισθού τους θα δεχτούμε κι εμείς αποκοπή 25%” δήλωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι οι αιγοπροβατοτρόφοι προτίθενται να κινηθούν νομικά εναντίον του κράτους για το μη καταβληθέν ποσό και δεδομένου ότι το Γενάρη του 2012 το Υπουργείο Γεωργίας διαβεβαίωνε ότι το ποσό της κεφαλικής επιδότησης, συνολικού ύψους 12,8 εκ. ευρώ θα καταβαλλόταν μέχρι τις 15 του Μάρτη.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Γεώργιος Τάσου δήλωσε ότι ο ΔΗΣΥ στηρίζει τους αιγοπροβατοτρόφους, οι οποίοι, όπως είπε, ταλαιπωρούνται τον τελευταίο καιρό στην προσπάθεια τους να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ έκανε λόγο για δίκαιο αίτημα των αιγοπροβατοτρόφων, αναφέροντας π

Keywords
Τυχαία Θέματα