ΔΗΣΥ: Ο τόπος δεν έχει ανάγκη απλά ένα ακόμη δάνειο

13:23 7/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η επιβεβαίωση της Κυβέρνησης ότι κατέχει την αξιολόγηση της Τρόικας και βρίσκεται σε διαβούλευση μαζί της καθιστά ακόμη πιο επείγουσα την έκκληση του Νίκου Αναστασιάδη για εθνική συνεννόηση στην οικονομία, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπουτου υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος.

Πρόσθεσε ότι η σοβαρή υποχώρηση

της Κύπρου κατά 11 θέσεις στην παγκόσμια λίστα της ανταγωνιστικότητας, επιβεβαιώνει δραματικά ότι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος μας δεν είναι απλά ένα ακόμη δάνειο.

«Για να αντιμετωπίσουμε την κρίση χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που να οδηγεί στην ανάπτυξη, στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» είπε ο κ. Μητσόπουλος.

Κάλεσε παράλληλα τον Πρόεδρο Χριστόφια και το ΑΚΕΛ να επανεξετάσουν την αρχική τους αντίδραση και να αξιοποιήσουν τη διάθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για κοινή αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών και αξιοποίηση θετικών εξελίξεων, όπως η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

Τέλος, επανέλαβε την έκκληση του Νίκου Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο Χριστόφια να συγκαλέσει άμεσα τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς, όπως ανέφερε «μόνο μέσα από την πλήρη ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων θα καταλήξουμε σε ένα κοινό σχέδιο δράσης, που θα δίνει ελπίδα στους πολίτες και ενότητα στις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα