IKA: ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 1,1% ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

13:20 7/9/2012 - Πηγή: Matrix24
Με επιστολή του προς το ΙΚΑ ο Γ. Βρούτσης ενημερώνει τη διοίκηση ότι θα μειωθούν κατά 1,1% οι εργοδοτικές εισφορές, με στόχο τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Τρύπα στα έσοδα του ταμείου από την αιφνίδια μείωση.
Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ενημέρωσε  με επιστολή του τη διοίκηση του ΙΚΑ, αιφνιδίως, για την «επικείμενη (εντός του Σεπτεμβρίου) νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καταργούνται οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) και Εργατικής
Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), η οποία ανέρχεται σωρευτικά σε 1,1%.Να σημειωθεί ότι οι Οργανισμοί έχουν καταργηθεί από τον Μάρτιο, όμως οι εργοδότες, αλλά και οι εργαζόμενοι συνέχιζαν να καταβάλλουν εισφορές υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ. Πλέον, από 1η Σεπτεμβρίου, θα καταβάλλουν μόνον οι εργαζόμενοι.Στην επιστολή του ο υπουργός Εργασίας ζητά επίσης, από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ την προσαρμογή των μηχανογραφικών συστημάτων και διαδικασιών, προκειμένου η κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών να ισχύσει αναδρομικά από 1η Σεπτεμβρίου 2012.Σε ανακοίνωσή του δε, αναφέρει ότι πρόκειται για την πρώτη σημαντική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση του μη μισθολογικού κόστους.Αυτό που δεν αναφέρει ο υπουργός είναι πως θα καλυφθούν οι απώλειες στα έσοδα του ταμείου, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ήδη, υπάρχει απώλεια της τάξης του 9% στα έσοδα του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα