Δεν ευθύνεται η Βουλή για τη μη εκταμίευση των 15 εκ για τις Κυπριακές Αερογραμμές

13:33 7/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν πρέπει να αναζητούνται ευθύνες στη Βουλή για την μη εκταμίευση της πρώτης δόσης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Κυπριακών Αερογραμμών ανέφερε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι αν υπάρχουν άλλα κωλύματα ή δυσκολίες στο Υπουργείο Οικονομικών, αυτά θα πρέπει με ευθύτητα να αναγνωριστούν.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι η αποδέσμευση εκ μέρους της Βουλής του ποσού των 15 εκ.

ευρώ ως πρώτη δόση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Κυπριακών Αερογραμμών, εξαρτάτο μόνο από τον διορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου.

Αυτό, συνεχίζει, έχει συμβεί εδώ και βδομάδες και συνεπώς η Κυβέρνηση θα μπορούσε  αμέσως να διαθέσει το ποσό στην εταιρεία.

«Εάν υπάρχουν άλλα κωλύματα ή δυσκολίες στο Υπουργείο Οικονομικών που δεν έχουν επιτρέψει την εκταμίευση του ποσού, δημιουργώντας έτσι πρόσθετα προβλήματα στην εταιρεία, αυτά θα πρέπει με ευθύτητα να αναγνωριστούν, χωρίς να αναζητούνται ευθύνες στη Βουλή» είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.

Ανέφερε τέλος ότι θα πρέπει με κατεπείγουσες διαδικασίες να υλοποιηθούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί σε σχέση με τον καταρτισμό και υλοποίηση ενός πραγματικού σχεδίου αναδιοργάνωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, ούτως ώστε να αποδεσμευτεί και η δεύτερη δόση αλλά και να καταστεί εφικτή η προσέλκυση αξιόπιστου στρατηγικού επενδυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα