ΔΕΝ κατέληξαν Παπαδήμος – πολιτικοί αρχηγοί

20:46 5/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία διήρκησε περίπου έξι ώρες.

Ο κ. Σαμαράς αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να κάνει δηλώσεις, ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης, φεύγοντας από το Μαξίμου, επισήμανε πως αύριο θα υπάρξει

συνέχεια.

Έξω από τα γραφεία της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: “Μας ζητούν περισσότερη ύφεση. Παλεύω να το αποτρέψω”.

Όλα αυτά ενώ οι εταίροι εκτοξεύουν ευθέως την απειλή ή συμφωνείτε ή χρεοκοπεί η Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε και νέες επαφές με τους επικεφαλής της τρόικας, όπου συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. Ο Λ. Παπαδήμος πριν τις επαφές με την τρόικα επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, καθώς και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το κλιμάκιο της τρόικας ήταν ανυποχώρητο από τις αξιώσεις για επώδυνα μέτρα τόσο στις διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο όσο και στην κατ’ ιδίαν διαβούλευση με τον Λουκά Παπαδήμο.

Επίσης, ανοικτό παραμένει, εξάλλου, το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τους κυρίους Τσάρλς Νταλάρα και Γιόζεφ Άκερμαν για το θέμα του PSI.

«Η συμφωνία των αρχηγών δεν είναι αυτονόητη, αλλά είναι αναγκαία. Τα ερωτήματα που τίθενται στους αρχηγούς είναι πολύ συγκεκριμένα και πολύ δύσκολα και απολύτως υπαρξιακά. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν δυσκολίες και εξαρτάται από το πώς εμείς θα διαχειριστούμε τα θέματα και το πώς θα ξανασυζητήσουμε με τους εταίρους» δήλωσε ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας με άμεση εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Η δήλωση αυτή, που έγινε τα ξημερώματα, και αφού είχε ολοκληρωθεί η εξάωρη συνάντηση του πρωθυπουργού και των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με την τρόικα, εκφράζει αφ’ ενός τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων απέναντι στις συνεχώς διευρυνόμενες απαιτήσεις της τρόικας, και αφ’ ετέρου υποδηλώνει και αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, στις διαπραγματεύσεις πρέπει να βοηθήσουν και οι αρχηγοί. «Σε τελευταία ανάλυση, υπάρχει η δυνατότητα και αύριο οι αρχηγοί να συνεχίσουν οι ίδιοι εάν θέλουν τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Μπορούν να τη δουν την τρόικα και οι αρχηγοί. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν την βλέπουν και οι ίδιοι και αρκούνται σε αυτά που θα τους πει ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός Οικονομικών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, θα είναι παρών και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να τους ενημερώσει για θέματα, που χειρίστηκε ο ίδιος και το οικονομικό επιτελείο στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας.

Το Σάββατο οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το νέο οικονομικό πρόγραμμα συνεχίστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους επικεφαλής εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι συναντήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου με τον πρωθυ

Keywords
Τυχαία Θέματα