Δεν γνωρίζει τους λόγους αναβολή της επίσκεψης Ντάουνερ, δηλώνει ο Έρογλου

16:24 13/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Δεν γνωρίζει τους λόγους της αναβολής της επίσκεψης του Αλεξάντερ Ντάουνερ, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου μετά από εκδήλωση στη μνήμη του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Ραούφ Ντενκτάς στην οποία παρέστη.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να πει αν γνωρίζει γιατί υπάρχει η 48ωρη αναβολή και απάντησε ότι δεν έχει ενημερωθεί για τους λόγους. Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ

θα απευθύνει έκκληση βοήθειας προς το ΣΑ για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ο Τ/κ ηγέτης είπε πως πρόκειται για δημοσιογραφικές πληροφορίες και δεν μπορεί να ξέρει αν είναι σωστές ή όχι. Δεν έχει φτάσει κοντά του καμιά πληροφόρηση προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε.

Ως προς το κοινό ανακοινωθέν, ο κ. Έρογλου είπε ότι η τ/κ πλευρά κατέθεσε το κείμενο στις 14 Δεκεμβρίου. «Αλλά όπως βλέπετε θέλει να συνεχίσει να παίζει αυτό το παιχνίδι της (κοινής) δήλωσης. Στην τελευταία επιστολή που έστειλε (ο Πρόεδρος Αναστασιάδης) στον Μπαν Γκι μουν κάνει αναφορά σε σύντομη δήλωση. Είπε σύντομη δήλωση αλλά και πάλι σκέφτονται να ετοιμάσουν ένα κείμενο που θα λαμβάνει υπόψην κάποιες αποφάσεις των ΗΕ που είναι υπέρ των δικών τους συμφερόντων. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από χάσιμο χρόνου. Γιατί αν δεν παρακαθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το Κυπριακό δεν πρόκειται να λυθεί».

Το σημαντικό, ανέφερε, είναι τα κεφάλαια που έχουν απομείνει στο τραπέζι προς διαπραγμάτευση να φτάσουν σε σημείο λύσης. «Είναι εξ ολοκλήρου λάθος, χωρίς να παρακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να προσπαθεί (η ε/κ πλευρά) να μας επιβάλλει γραπτό κείμενο σύμφωνα με τα συμφέροντά της».

Όπως, πρόσθεσε, ο ίδιος ανέλαβε δέσμευση να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις από εκεί που έμειναν και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να αναλάβει τέτοια δέσμευση και τα ΗΕ δεν θα έπρεπε να βλέπουν θετικά αυτό το κοινό ανακοινωθέν. «Γι’ αυτό περιμένουμε τώρα. Θα κάνει κάποιο βήμα ο ΓΓ του ΟΗΕ ή δεν θα κάνει. Εμείς όμως στεκόμαστε στο βήμα που κάναμε».

Ερωτηθείς μέχρι πότε θα διαρκέσει αυτή η αναμονή, ο Ντερβίς Έρογλου απάντησε ότι εξαρτάται από την ε/κ πλευρά.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση ΝτάουνερΈρογλου στα κατεχόμενα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα.

Στο μεταξύ, ο σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη, Οσμάν Ερτούγ ανέφερε, όπως επίσης μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ απέστειλε σήμερα το πρωί μια σύντομη επιστολή στον κ. Έρογλου με την οποία ζήτησε συγνώμη για την αναβολή της συνάντησης.

Σύμφωνα με τον κ. Ερτούγ στην επιστολή ο κ. Ντάουνερ αναφέρει ότι για προσωπικούς λόγους ανέβαλε για 48 ώρες την αναχώρησή του από την Αυστραλία και εξέφρασε την ελπίδα να έχει σύντομα συνάντηση με τον κ. Έρογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα