Δεν αποδέχεται τις επιβουλές της Τρόικα η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ

15:49 11/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν αποδέχεται τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τις επιβουλές της Τρόικα, η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ.

Σε ανακοίνωση της, η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ αναφέρει ότι οι «δεσμεύσεις» μετατράπηκαν σε 60 ημερών χρονοδιάγραμμα για ιδιωτικοποίηση των Ημικρατικών Οργανισμών και προσθέτει ότι «το επερχόμενο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου μεταφράζεται από τον κύριο Πισσαρίδη σε προσπάθεια να πάρουμε «καλή τιμή» από τους αγοραστές μας».

Αναφέρει, επίσης, ότι η εφαρμογή της πάγιας δογματικής

πολιτικής του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις συμβαδίζει με τις εντολές της Τρόικας και της Δανειακής Σύμβασης.

«Δεν αρκούνται με την απόφαση των τριών οργανισμών (CYTA-ΑΗΚ-Α.Λ.Κ.) να αναλάβουν οι ίδιοι τη χρηματοδότηση του €1.4 δισεκατομμύρια που προβλέπεται. Κατά τα άλλα η γραπτή δέσμευση του Προέδρου Αναστασιάδη προς τους εργαζόμενους ότι θα βρει άλλες πηγές χρηματοδότησης καθώς και το πρόγραμμα διακυβέρνησης με το ΔΗΚΟ, ρίχθηκαν την επομένη στο καλάθι των αχρήστων. Η προσφορά των οργανισμών αυτών στην οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνία διαγράφεται. Τα δίκτυα, η υποδομή, οι υπηρεσίες, η τεχνογνωσία και η μεγάλη εμπορική αξία που δημιούργησαν οι τρεις οργανισμοί θα ξεπουληθούν. Ο εθνικός πλούτος που δημιουργήθηκε θα δοθεί σε συνθήκες κρίσης έναντι πινακίου φακής», συμπληρώνει.

Προσθέτει ότι πέραν από τη γενικότερη προσφορά τους, η οικονομική στήριξη προς το κράτος που έδωσαν οι τρεις οργανισμοί ξεπέρασε το €1 δισεκατομμύριο.

«Η δυνατότητα των οργανισμών αυτών να συμβάλουν στην ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος θα χαθεί με την ιδιωτικοποίηση τους. Οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην των εργαζομένων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των κοινωνικών φορέων και των πολιτών. Ο κοινωνικός διάλογος έχει διαγραφεί από τον πολιτικό χάρτη αυτής της κυβέρνησης. Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ δεν αποδέχεται τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τις επιβουλές της Τρόικα. Η κοινωνία, οι πολίτες και οι εργαζόμενοι θα είναι τα θύματα από την εφαρμογή αυτών των πολιτικών. Μαζί τους θα αντιδράσει οργανωμένα. Μόνο έτσι υπάρχουν δυνατότητες να αποτραπούν», συμπληρώνει.

Τα χρονικά όρια, συνεχίζει, είναι ασφυκτικά και η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση για να φέρει αποτελέσματα.

«Αλίμονο αν αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχουν επιλογές», καταλήγει η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, στην ανακοίνωση της.

Keywords
Τυχαία Θέματα