Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Έρευνας

15:08 11/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Βίκτωρα Παπαδόπουλο, η Επιτροπή θα απαρτίζεται από επιστήμονες και εμπειρογνώμονες σε θέματα έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης και οι οποίοι προέρχονται από ερευνητικά και ακαδημαϊκά κέντρα της Κύπρου, καθώς και από τον επιχειρηματικό τομέα.

Τα μέλη της Επιτροπής είναι ο Φίλιππος Πατσαλής,

Καθηγητής και Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, η Τούλα Ονουφρίου, Καθηγήτρια, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στο ΤΕΠΑΚ, ο Κώστας Καδής Αναπληρωτής Καθηγητής Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Φρέντερικ, ο Νίκος Νικολάου Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Μάνθος Μαυρομμάτης, επιχειρηματίας πρώην Πρόεδρος του ΚΕΒΕ.

Η Επιτροπή, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, αφού θα μελετά επιτυχημένες πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ευρύτερα θα υποβάλλει ολοκληρωμένη εισήγηση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αναθεώρηση και αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος και για τη δημιουργία νέου ολοκληρωμένου πλαισίου έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα