Χώρο για προσφορά συσσιτίου αναζητεί ο Δήμος Πάφου

20:06 11/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώθηκε από την Επιτροπή Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου η αξιολόγηση και η μηχανογράφηση των στοιχείων των ανθρώπων, που απευθύνθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο για παροχή βοήθειας σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ αναζητείται κατάλληλος χώρος για να αρχίσει η προσφορά συσσιτίου προς τις άπορες οικογένειες, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Μαρία Ζαβρού.

Η κ Ζαβρού σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως ο προσεκτικός έλεγχος

έγινε σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν δίκαια και αντικειμενικά οι οικογένειες που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Το 2013, εκτιμά, αναμένεται να παρατηρηθεί περεταίρω αύξηση του αριθμού των άπορων οικογενειών, οι οποίες θα προμηθεύονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης από το κοινωνικό παντοπωλείο.

Στο μεταξύ, δήλωσε, καταβάλλεται προσπάθεια για να καταστεί δυνατή η προσφορά συσσιτίου προς τις άπορες οικογένειες. Σύμφωνα με την κ. Ζαβρού, οι προσπάθειες εστιάζονται στην αναζήτηση κατάλληλου χώρου για την παρασκευή του φαγητού, που θα προσφέρεται το μεσημέρι και αν υπάρχει η δυνατότητα και με τη μορφή «πακέτου» για το βράδυ.

Η κ. Ζαβρού δήλωσε περαιτέρω πως στον ένα σχεδόν χρόνο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο της Πάφου, ο κόσμος έχει επιδείξει μεγάλη ευαισθησία και η ανταπόκριση είναι συγκινητική και συνεχίζεται.

Πέραν, συνέχισε, από την άμεση ανταπόκριση του κοινού, ανάλογο ενδιαφέρον έχουν επιδείξει και οργανωμένα σύνολα, επιχειρήσεις, η Εκκλησία και τα εκπαιδευτήρια της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα