Χ. Γιωρκάτζη: «Στόχος η εμπέδωση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα»

17:59 10/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Έχοντας ως πρώτιστο στόχο την εμπέδωση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, η Διοικητής η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη αναλαμβάνει και επίσημα από αύριο καθήκοντά της ως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

“Πρώτιστος στρατηγικός στόχος είναι η εμπέδωση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα. Αυτό συναρτάται με αντιμετώπιση μιας σειράς άλλων θεμάτων που θα τύχουν άμεσης προτεραιότητας όπως η διασφάλιση

ικανοποιητικής ρευστότητας στην οικονομία, η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η ενδυνάμωση της εταιρικής διακυβέρνησης των τραπεζών”, αναφέρει η κ. Γιωρκάτζη σε γραπτή της δήλωση με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της, κάτι που χαρακτηρίζει ως “εξαιρετική τιμή, αλλά και ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη.

Επισημαίνει πως “αυτή την ώρα της ευθύνης θα μελετηθούν σε βάθος όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον χρηματοοικονομικό τομέα στο πλαίσια πάντα των νομοθεσιών που διέπουν την λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωσυστήματος”.
Η κ. Γιωρκάτζη προσθέτει πως η ίδια αναγνωρίζει, “όπως όλοι, τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας”.

“Συμμερίζομαι τις αγωνίες, τις ανασφάλειες και δυσπιστίες που βασανίζουν καθημερινά τα νοικοκυριά και ταλανίζουν τις επιχειρήσεις. Εισπράττω τις τάσεις φυγής, ανθρώπων και κεφαλαίων, από την Κύπρο. Η πρόκληση είναι μεγάλη. Η Κύπρος, η πατρίδα μας, χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας. Αναλαμβάνω την υποχρέωση να καταβάλω και θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ουσιαστικά και αποφασιστικά για αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών”, τονίζει.

Παράλληλα, η νέα Διοικητής της ΚΤΚ υπογραμμίζει πως ο σεβασμός στο σύνταγμα και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί “υπόσχεση τιμής” για την ίδια σε σχέση με την άσκηση των καθηκόντων της.
Η κ. Γιωρκάτζη υπογραμμίζει δε πως “οι όποιες πικρίες πιθανόν να δημιουργήθηκαν στο παρελθόν, πρέπει να ανήκουν εκεί”.

“Με τη γνώση, όμως, του παρελθόντος, πρέπει να κοιτάξουμε και να πορευθούμε μπροστά. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Όλοι περιμένουν και απαιτούν να δείξουμε τον δρόμο που θα μας οδηγήσει στη νέα πορεία. Έχω πλήρη συνείδηση αυτής της απαίτησης”, τονίζει.
Η νέα Διοικητής λέει ότι αισθάνεται “ασφαλής και στέρεα από την τεχνοκρατική κατάρτιση και τον πλούτο εμπειριών του ανθρώπινου δυναμικού της Τράπεζας, των από σήμερα συναδέλφων μου” στους οποίους απευθύνει χαιρετισμό.

“Σ΄ αυτό το κάλεσμα κανένας δεν περισσεύει”, λέει και καλεί όλους “να συνεργαστούμε αρμονικά και ευσυνείδητα για την επίτευξη του στόχου που μέσα από την καλή λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ίδια την Τράπεζα και στον χρηματοοικονομικό τομέα”.
Χαρακτηρίζει σημαντική τη συνεργασία με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, τους οποίους ευχαριστεί θερμά για τη στήριξη που της παρείχαν τις τελευταίες μέρες αφότου ανακοινώθηκε ο διορισμός της, ενώ ευχαριστεί και τον προκάτοχό της Πανίκο Δημητριάδη για τη βοήθεια.

“Εσείς αγαπητοί μου συνεργάτες συναποτελείτε την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Μαζί έχουμε ευθύνη να κάμουμε τη διαφορά. Το οφείλουμε στην πατρίδα μας”, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα