Αθώος για το φόνο του Α. Χατζηκωστή δηλώνει ο Ανδρέας Γρηγορίου

17:03 30/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αθώος σε σχέση με την υπόθεση δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Αντη Χατζηκωστή, δήλωσε σήμερα ο 1ος κατηγορούμενος στην υπόθεση Ανδρέας Γρηγορίου, κατά την απολογία του ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, όπου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος, αρνούμενος οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή.

Κατά τη διαδικασία, ο Αντρέας Γρηγορίου ανέφερε πως ποτέ δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με παράνομες δραστηριότητες

και ότι όλα όσα του καταλόγισαν οι μάρτυρες κατηγορίας Φάνος Χατζηγεωργίου και Γιώργος Ζαβράντωνας είναι ψέματα.

Επιπλέον, ο 1ος κατηγορούμενος είπε ότι δεν κατηγορήθηκε, ούτε καταδικάστηκε ποτέ για παρανομίες.

Ερωτηθείς από το συνήγορο υπεράσπισης του Μιχάλη Πική, πότε γνώρισε τον Φάνο Χατζηγεωργίου, ο Γρηγορίου ανέφερε ότι τον γνώρισε ενώ ήταν διακοπές στην Πάφο με την νυν σύζυγο του Χριστίνα.

Όπως είπε τον πήρε τηλέφωνο ένας φίλος του και του είπε ότι «έπαιξαν» τον Κούλλη Κοσιάρη, προσθέτοντας πως την επόμενη μέρα μετέβη αμέσως στο νοσοκομείο της Λάρνακας, όπου είχε διακομιστεί ο Κοσιάρης και εκεί γνώρισε τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας Φάνο Χατζηγεωργίου.

Σημείωσε πως τον Φάνο τον ήξερε από πριν, αλλά μόνο «φατσικώς», γιατί ήταν από το Τσέρι.
«Ο Φάνος ήταν συνέχεια μαζί με τον Κουλλή Κοσιάρη και όταν τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Λευκωσίας εγώ έπαιρνα συνέχεια τον Φάνο, για να μαθαίνω για την κατάσταση της υγείας του Κούλλη», ανέφερε Γρηγορίου.

Σε ερώτηση αν γνωρίζει αν υπήρξε οποιαδήποτε παρεξήγηση μεταξύ Κούλλη Κοσιάρη και Φάνου Χατζηγεωργίου, ο 1ος κατηγορούμενος ανέφερε ότι ο Φάνος είχε κλέψει ένα κινητό τηλέφωνο από φίλους του Κούλλη Κοσιάρη που τον επισκέφθηκαν σπίτι του αμέσως μετά την ανάρρωσή του.

«Εγώ», είπε ο Γρηγορίου, «μεσολάβησα και του είπα να επιστρέψει το κινητό και λύθηκε η παρεξήγηση».

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τον Φάνο Χατζηγεωργίου, ο 1ος κατηγορούμενος είπε πως ήταν καλές «διότι πραγματοποιούσε επισκέψεις στο κρεοπωλείο που διατηρούσα στη Δευτερά, πίναμε καφέ και βοηθούσε στην προετοιμασία παραγγελιών για το κέντρο Ταμασιάνα, το οποίο ήταν από τους βασικούς πελάτες μου».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν γνώριζε τους ιδιοκτήτες του κέντρου Ταμασιάνα, ο Γρηγορίου απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας πως περισσότερες επαφές, λόγω της εργασίας, είχε με τον 2ο κατηγορούμενο Τάσο Κρασοπούλη.

Ο κ. Πικής ρώτησε επίσης πότε γνώρισε τον Κώστα Προεστό, με τον Αντρέα Γρηγορίου να απαντά ότι η γνωριμία τους έγινε μέσω του Κούλλη Κοσιάρη και οι σχέσεις τους ήταν καλές, διότι σε τακτά χρονικά διαστήματα μάζευε κάπαρη και ερχόταν στο κρεοπωλείο, όπου τον βοηθούσε να το πουλήσει.

Σε σχέση με τη γνωριμία του με τον Γιώργο Ζαβράντωνα, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι γνώριζε την οικογένεια της συζύγου του Ζαβράντωνα, διότι ήταν πελάτες του.

«Όταν ο Ζαβράντωνας βγήκε από τη φυλακή μετά από έντεκα χρόνια ερχόταν και αυτός και ψώνιζε κρέας. Επειδή γνώ

Keywords
Τυχαία Θέματα