Αταλάνευτη η δέσμευση της Κυβέρνησης προς τους εγκλωβισμένους

14:12 15/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την «αταλάντευτη δέσμευση της Κυβέρνησης για αδιάλειπτη στήριξη προς τους εγκλωβισμένους», εξέφρασε το Σάββατο η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους σε χαιρετισμό της σε εκδρομή του Κοινοτικού Συμβουλίου Κορμακίτη για τους εγκλωβισμένους συνταξιούχους της κοινότητας, τον οποίο διάβασε εκ μέρους της εκπρόσωπος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κορμακίτη.
Στο χαιρετισμό της η Υπουργός Εργασίας είπε ότι «η Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της προς τους εγκλωβισμένους, έχει προχωρήσει σε μια σειρά από αποφάσεις για στήριξή τους».

Συγκεκριμένα,

είπε, «έχει αποφασιστεί η παραχώρηση ολόκληρου του δημοσίου βοηθήματος σε συνταξιούχους εγκλωβισμένους και έχουν δοθεί κίνητρα για επανεγκατάσταση εγκλωβισμένων στα χωριά τους  – μέτρο που έχει βοηθήσει ιδιαίτερα τα Μαρωνίτικα χωριά».

Επιπλέον, είπε η Υπουργός Εργασίας, «πολύ πρόσφατα, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει και τη βελτίωση του σχεδίου στήριξης των εγκλωβισμένων φοιτητών».

«Στόχος των αποφάσεων μας είναι η όσο το δυνατό καλύτερη και πολυεπίπεδη στήριξη της μεγάλης απόφασης των εγκλωβισμένων μας να παραμείνουν στις πατρογονικές τους εστίες», σημείωσε.

Η κ. Χαραλάμπους είπε ότι «από την ημέρα εκλογής του στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, εργάζεται ακούραστα, παραμένοντας πλήρως δεσμευμένος για την επίτευξη λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και με διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων πολιτών».

Τόνισε ότι «αυτή είναι και η μόνη λύση που μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Η Υπουργός Εργασίας είπε ότι «αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο μας που δοκιμάζεται σκληρά και από τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η ενότητα είναι αναγκαίος όρος επιβίωσης».

Καταλήγοντας, είπε ότι «είναι η ώρα της ευθύνης, της μεθοδικότητας, της διεκδίκησης, της συνολικής και συλλογικής προσπάθειας διότι μόνο με σοβαρότητα, αξιοπιστία και συγκεκριμένους στόχους θα επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε Κυπριακό και οικονομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα